Rôzne

Pomôžte upratať Zúgov: Jedinečné a originálne kaskády v Nových Zámkoch

Blíži sa už druhý ročník upratovacej akcie na Zúgove. Zapojiť sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte upratať Zúgov: Jedinečné a originálne kaskády v Nových Zámkoch
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 1. mája od 11:00 bude na Zúgove v našom meste prebiehať upratovacia brigáda. Upratovať sa bude za každého počasia.

Ak máte chuť zapojiť sa do skrášľovania prírody v tejto príjemnej, Novozámčanmi obľúbenej lokalite, určite si nezabudnite napríklad dať aj pevnú obuv.

Nové Zámky sú výnimočné aj týmto nádherným prírodným skvostom – vodopádmi.

Zúgov je prírodná rezervácia

Vodné kaskády sa nachádzajú na severo-východnom okraji mesta Nové Zámky. Zúgov patrí medzi chránené prírodné oblasti. Rieka sa nad vodnými kaskádami rozdeľuje na dve časti, tým je spôsobené, že sa tu nachádzajú až dve vodné kaskády. Rieka sa opäť spája v jeden celok a tečie po východnom a južnom okraji mesta. Mesto opúšťa na juho-západnej strane za lesoparkom Berek. Prístup k vodopádom Zúgov je možný autom, bicyklom alebo peši. Prístupová cesta pre motorové vozidlá sa nachádza na výpadovke v smere na Bánov. Druhá možnosť je pre cyklistov a chodcov po hrádzi pri rieke Nitre.

Prírodná rezervácia Zúgov poskytuje očarujúce posedenie v letných mesiacoch pri šume vody a speve vtákov. V letnom období je obľúbeným miestom rybárov, ale aj cyklistov. Množstvo Novozámčanov tu trávi voľné dni, či už opaľovaním sa, prechádzkami alebo aj opekaním.

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM