Tlačové správy

Pomôžme Lole rozhýbať ručičku po náročnej operácii

Plexus brachialis. Spojenie neznámych slov alebo spleť nervových vlákien. Jej poškodením trpí Lola. Má len niekoľko mesiacov, za sebou náročnú operáciu a teraz potrebuje rehabilitovať.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžme Lole rozhýbať ručičku po náročnej operácii
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Pre nákladné a dlho trvajúce rehabilitácie vytvorila rodina výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk

Lola je takmer ročné dievčatko, pri pôrode ktorého nastali komplikácie. Od narodenia tak nehýbe pravou ručičkou. Bráni jej tomu poškodenie plexus brachialis, čo je spleť nervových vlákien, ktoré vedú do hrudníka, ramena, predlaktia a ruky.

„Po pôrode ju celé dni pozorovali, lebo po narodení ju bolo treba rozdýchať a dať jej kyslík. Potom mi konečne povedali, že všetko je v poriadku, okrem ručičky, ale že ju ešte čaká neurologické vyšetrenie. Vyšetrenie dopadlo „dobre“, teda nenašli nič nezvyklé v hlavičke a hovorili že ručičku rozcvičíme a bude dobre,“ opisuje Lolin príchod na svet jej mama Angelika.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Zmena v súvislosti s ručičkou a životom celej rodiny nastala po kontrole u neurologičky, ktorá povedala, že ruka vôbec nie je v poriadku a že možno bude potrebná operácia. Dala rodine odporúčania na potrebné vyšetrenia. Lola potom dlhšie čakala na termín vyšetrení – EMG a potom MR.

„Výsledky neboli najlepšie, v jej dlani nebola nameraná žiadna aktivita nervov, svalov,“ približuje mama Loly. „Potvrdila sa tak nutnosť operácie, ktorú však na Slovensku lekári nerobia, rozhodli sme sa tak pre Rakúsko. Lola mala vytrhnutý nerv z miechy.“

Za operáciu v zahraničí platila rodina vopred, podarilo sa jej vyzbierať asi tretinu sumy, zvyšné peniaze si požičali.

Teraz ale Lola potrebuje dlhotrvajúce rehabilitácie, preto rodina vytvorila výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM