Správy

Pomoc pre utečencov ubytovaných v rodinách: Mesto im začína vydávať potraviny

Ak patríte medzi dobrovoľníkov, ktorí poskytli ubytovanie Ukrajincom utekajúcim pred vojnou, nezabudnite sa prihlásiť mestu.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre utečencov ubytovaných v rodinách: Mesto im začína vydávať potraviny
Zdroj: Slovenský Červený kríž, územný spolok Nové Zámky

„Od 11. kalendárneho týždňa mesto začína vydávať potravinové balíčky pre utečencov z Ukrajiny, ktorí sú ubytovaní v rodinách v Nových Zámkoch," informuje mesto Nové Zámky.

Prihláste sa emailom

Ak má niekto záujem o materiálnu pomoc, musí sa prihlásiť emailom na ukrajina@novezamky.sk. Je potrebné oznámiť základné informácie o nahlasovateľovi, počet ubytovaných utečencov z Ukrajiny, dátum ich príchodu a podobne.

„V prípade intolerancie na určitý druh potravín (lepok, laktóza, diabetická strava) je nutné informovať o tejto skutočnosti vopred a my sa pokúsime podľa aktuálneho tovaru v logistickom centre zohľadniť aj túto skutočnosť," upozorňuje magistrát.

Pokiaľ by záujemca o potravinovú pomoc nemal prístup k emailu, môže telefonicky kontaktovať mestskú políciu na čísle 159. Pracovníci mesta následne žiadateľom oznámia, kedy a na ktorom výdajnom mieste si môžu vyzdvihnúť potraviny.

Prečítajte si tiež

Pomoc na úrade

Mesto upozornilo, že pracoviská Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Novozámockom okrese okrem individuálneho vybavovania žiadostí utečencov zorganizujú aj spoločné vypĺňanie žiadostí.

„Každý štvrtok o 9.00 h sa na pracoviskách ÚPSVaR v Nových Zámkoch, Šuranoch, Štúrove a Šali bude konať spoločné vypĺňanie žiadostí za prítomnosti tlmočníka. Ukrajinskí utečenci sa môžu dostaviť na pracovisko úradu práce, podľa toho, v ktorej obci okresu našli dočasné ubytovanie. Na vrátnici úradov práce ich budú usmerňovať, kam majú ísť. Samozrejme, môžu ísť na úrad práce aj individuálne," informuje mesto Nové Zámky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM