Správy

Počasie vážne POŠKODILO vianočný strom na námestí: Mesto sa ho pokúša ZACHRÁNIŤ

Mesto Nové Zámky chce zachrániť dominantu vianočnej výzdoby na námestí. Poškodilo ho počasie.

Ilustračný obrázok k článku Počasie vážne POŠKODILO vianočný strom na námestí: Mesto sa ho pokúša ZACHRÁNIŤ
24
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Mesto Nové Zámky chce zachrániť dominantu vianočnej výzdoby mesta, vyše 70-ročný smrek pichľavý. Koncom minulého roka podporilo jeho výživu hnojivami a podpornými látkami na rast a vitalitu, výčiny počasia ho však značne poškodili.

Začal sa nakláňať

Po víchriciach v posledných týždňoch sa začal strom viditeľne nakláňať. Jeho korene síce držia, ale na jednej strane dvíhajú obrubník aj plochu parkoviska. Mesto preto pristúpilo k niekoľkým opatreniam, ktoré by mohli strom zachrániť, informovala radnica.

Ulička pred mestským úradom zostala zatvorená, aby v nej neparkovali autá a neprechádzali cez ňu chodci. Vstup do budovy mestského úradu zostal naďalej prístupný.

Prečítajte si tiež

Odľahčili ho

Zamestnanci spoločnosti Brantner z vianočného stromu odmontovali takmer tri kilometre káblov s vianočným osvetlením. Aby strom ešte viac odľahčili, podľa pokynov arboristu vrchol stromu zrezali a odpílili aj niekoľko konárov v strede koruny.

Najvyšší ihličnatý strom celého Hlavného námestia, ktorý stojí pred budovou mestského úradu, možno vidieť už na historických fotografiách z 50. rokov minulého storočia. Pravidelne býva dominantou vianočnej výzdoby mesta. Počas sviatkov na ňom visí približne 2800 metrov elektrických káblov s dekoračnými svetielkami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Záchrana vianočného stromu
24
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM