Anton Hrachovský Futbal

Po roku výrazná zmena: Zázemie futbalového stánku v Zámkoch ukázalo krajšiu tvár

Futbalový klub FKM Nové Zámky je v poslednej dobe na vzostupe. Deje sa tak po hráčskej i materiálnej stránke. Porovnajte sami...

Ilustračný obrázok k článku Po roku výrazná zmena: Zázemie futbalového stánku v Zámkoch ukázalo krajšiu tvár
Zdroj: FKM Nové Zámky

Futbal v Nových Zámkoch zažíva po rokoch opäť mierny rozmach. A to nielen po hernej stránke ale i z hľadiska materiálno-technologického zabezpečenia.

Ošarpané múry, zatečené steny a stropy, zdevastované zariadenie či napríklad pleseň v šatniach a sprchách. Výnimkou nebola ani absencia teplej vody na mužskej i ženskej toalete. Nežnejšie pohlavie malo navyše na toalete aj tmu. I to donedávna vrhalo nie príliš lichotivý tieň na futbalový klub FKM Nové Zámky. Keď k tomu prirátame nepresvedčivé výkony, ktoré takto pred rokom predvádzalo i samotné mužstvo, novozámocký divák veľa radosti na štadióne Ladislava Gancznera nenachádzal.

Zmeny na ihrisku i mimo neho

Pred časom však v klube prišlo k zmenám, ako vo vedení, tak i na súpiske. Výsledkovo nastal obrat o 180 stupňov a z tímu, ktorý sa krčil v spodnej časti treťoligovej tabuľky sa v priebehu roka stal klub bojujúci o špicu ligy. Rovnaká zmena nastala aj v prípade samotného zázemia na štadióne. Dnes už nie je hanbou privítať súperov tím či nechať rozhodcov rozložiť sa vo svojej šatni.

„Čo sa týka Štadiónu L. Gancznera – počas roka 2017 sa nám podarilo zastaviť doslova proces rozpadu a sanovať havarijný stav. Mimoriadne si ctíme históriu tohto štadiónu, ale z hľadiska infraštruktúry a dispozičných možností je progresívnym riešením záchrana a rozvoj areálu Sihote. Súčasný skutkový stav je taký, že ani jeden zo štadiónov nespĺňa elementárne kritériá a sú už roky ďaleko za zenitom,“ prezradil generálny manazér FKM Nové Zámky Peter Kováč.

Koniec koncov, porovnajte sami, ako to na štadióne Ladislava Gancznera vyzeralo ešte v roku 2016 a ako to vyzerá dnes.

Takto vyzeralo futbalové zázemie na štadióne L. Gancznera v roku 2016:

Štadión Ladislava Gancznera v roku 2016
13
Galéria
Zdroj: FKM Nové Zámky

Štadión na Sihoti

Štadión Ladislva Gancznera nie je jediným futbalovým stánkom v našom meste. Klub FKM Nové Zámky pred časom získal dotáciu na vynovenie šatní a sociálnych zariadení na štadióne na Sihoti, kde hrávajú svoje zápasy mládežnícke výbery FKM, rovnako ako aj ženské výbery Unionu Nové Zámky. V tomto smere sa už dala vypracovať projektová dokumentácia, v priebehu januára 2018 bude spustené verejné obstarávanie. Počas jarnej časti by mali byť dané do užívania.

„Ešte čo sa týka Sihote – sme tam veľmi blizko schválenia dotácie na ihrisko s umelým trávnatým povrchom. Tým by sme sa aj po revitalizácii súčasných trávnatých plôch začali výrazne približovať k štandartom komplexného futbalového zázemia,“ dodal Peter Kováč.

A takto vyzerá zázemie štadióna ku koncu roka 2017:

Štadión Ladislava Gancznera v roku 2017
10
Galéria
Zdroj: FKM Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM