Hokej

Padol gól po kopnutí? Nové Zámky podávajú SŤAŽNOSŤ na videorozhodcu!

Vyrovnávajúci gól Liptovského Mikuláša proti Novým Zámkom uznal až videorozhodca. Rozhodnutie neostalo bez reakcie.

Ilustračný obrázok k článku Padol gól po kopnutí? Nové Zámky podávajú SŤAŽNOSŤ na videorozhodcu!
Zdroj: HC Nové Zámky

V závere uplynulého týždňa sa stretli dva tímy zo spodných priečok tabuľky. Nové Zámky vycestovali na ľad do Liptovského Mikuláša.

Na mikulášskom ľade sa zrodilo prekvapenie, keď domáci porazili Nové Zámky 5:3. Jeden z momentov však nenechal chladným vedenie novozámockého tímu.

Za stavu 2:3 pohľadom domáceho celku išli Liptáci do presilovej hry, ktorú sa im aj podarilo využiť a vyrovnali stav stretnutia. O regulárnosti gólu napokon rozhodol až videorozhodca.

HC Nové Zámky na sociálnej sieti informovali, že proti spornému rozhodnutiu podáva protest.

„Hokejový klub HC Nové Zámky podal sťažnosť komisii rozhodcov na videorozhodcu Vladimíra Martinka z Popradu za ovplyvnenie nedeľňajšieho zápasu medzi Mhk 32 Liptovský Mikuláš a HC Nové Zámky," informuje HC Nové Zámky.

Prečítajte si tiež

Klub z južného Slovenska pripojil aj výklad pravidiel bod 37.4. Zreteľný pohyb kopnutia:

„Situácia, pri ktorej sa puk dostane do bránky ako priamy dôsledok „zreteľného pohybu kopnutia“, bude považovaný za gól dosiahnutý neoprávnene a tento gól sa neuzná. „Zreteľný pohyb kopnutím“ na účely posudzovania videozáznamu je taký, pri ktorom video jasne ukazuje, že útočiaci hráč kopnutím nohy alebo korčule úmyselne odpálil puk a následne prenikne do bránky. Gól neplatí v situácii, v ktorej útočiaci hráč odpáli puk svojou korčuľou do siete (a to ani následným odrazením od iného hráča, pokiaľ nejde o hokejku spoluhráča) pomocou „zreteľného pohybu kopnutia“."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM