Viktória Botošová Rôzne

Otokar Klein otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Ďaleko pozitívnejší je osobný kontakt

Pre novozámockého primátora Otokara Kleina je aj Facebook dôležitým komunikačným nástrojom. Dovoľuje mu byť v kontakte s ľuďmi a sledovať ich názory a nápady. Pozrite, s čím sa prvý muž mesta na sociálnej sieti stretáva.

Ilustračný obrázok k článku Otokar Klein otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Ďaleko pozitívnejší je osobný kontakt
Foto: Viktória Botošová

Facebook sa stal súčasťou každodenného života mnohých z nás. Výnimkou nie je ani novozámocký primátor Otokar Klein, s ktorým sme sa o tomto fenoméne porozprávali. Ako prezradil primátor, sociálnu sieť používal ešte predtým, než sa ujal funkcie. „Svoj profil som mal samozrejme aj predtým. Povedal by som, že bol skôr súkromný a umelecký. Následne sme však museli s verejnosťou komunikovať aj v rámci predvolebnej kampane, aj v rámci volieb,“ hovorí o stále živom profile, na ktorom vždy aktuálne informuje o dianí v našom meste.

Občanom mesta sa pravidelne prihovára. „Nehovorím, že deň čo deň, ale minimálne dva-trikrát týždenne sa jednak prihovorím občanom a prezentujeme to, čo sa v rámci mesta deje. Aj tam sú ohlasy. Je vidieť, že príspevkov, videní a zdieľaní je niekoľko tisíc a to ma veľmi teší,“ pochvaľuje si.

Pozitívne i negatívne príspevky

Napísať niečo z bezpečia, spoza svojho počítača je pre mnohých omnoho jednoduchšie, než povedať to niekomu do očí. Ostatne, práve to robí zo sociálnych sietí fenomén. „V rámci stránky zachovávame všetko tak, ako to tam je, ako niekto prispieva, reaguje, či je tá správa pozitívna, alebo negatívna. Nepracujeme tak ako mnohí a nerobíme také, že niekoho blokujeme,“ hovorí a pokračuje, že prispievať môže na stránku skutočne hocikto, nielen vybrané osoby.

„Keď aj veľakrát sa objaví možno niečo negatívne, tak nás to posúva dopredu, alebo nám to našepkáva, čo s tým robiť,“ hovorí o príspevkoch, ktoré si aj sám číta.

Ako pokračuje v rámci Facebooku sú aj mnohé skupiny spájané práve s našim mestom. „Všetci vieme ako niektoré fungujú, čo je za nimi, z niektorých sa treba usmievať a z niektorých si nerobiť nič.“ Podľa ďalších slov primátora, si veľkú väčšinu vecí v rámci profilu robí sám. „Sú však aj veci, ktoré konzultujem. Nikdy nie len na úrovni mesta, ale vždy sa ich snažím konzultovať z vonka, aby to boli ľudia, ktorí sú nestranní,“ vysvetľuje.

Facebook však na osobný kontakt nemá

Ako teda vníma sám primátor tento fenomén? „ Netvrdím, že je to najpozitívnejšie. Ďaleko pozitívnejšie sú osobné skúsenosti, ktoré človek zažíva na ulici, v meste, v inštitúciách, tam kde sa s bežnými ľuďmi stretávam. To je pre mňa ďaleko lepší obraz. Mnohokrát sa cez facebookové profily jednotlivci schovávajú za rôzne pseudo profily, čo je veľakrát skresľujúci obraz, ale tá živá mienkotvorba priamo zo života je ďaleko silnejšia."

Možnosť kontaktovať primátora práve prostredníctvom Facebooku sa naučilo využívať aj mnoho mladých Novozámčanov, pre ktorých je tento moderný výdobytok každodennou samozrejmosťou. „Medzi priateľmi sa tá štruktúra aj u mňa veľmi mení. Som strašne rád, že sa zapájajú aj menšie deti. Dieťa, alebo mládež nad 10 rokov už má dnes svoj názor a keď reaguje, alebo keď len lajkne, automaticky ho to zaťahujete aj do toho každodenného života mesta. Už to nie sú len tie ich školské problémy, alebo problémy, či niekto s niekým pôjde na diskotéku, alebo kde sa bol bicyklovať, ale sleduje to, čo sa v našom meste priebežne deje,“ teší sa mladým prispievateľom.

„Veľakrát aj tí mladí ľudia, potom keď vás stretnú, sa na vás v meste usmejú, alebo sa opýtajú, že čo práve robíte na mestskom úrade, tak to je pre mňa veľmi pozitívne.“

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM