Viktória Botošová Samospráva

O sobotňajšie služby radnice Novozámčania nemali záujem: Mesto ich ruší!

Na novozámockom mestskom úrade nastanú zmeny. Ak plánujete vybavovačky v sobotu, čítajte aké zmeny nás už čoskoro čakajú...

Ilustračný obrázok k článku O sobotňajšie služby radnice Novozámčania nemali záujem: Mesto ich ruší!
Foto: Viktória Botošová

Obyvatelia Nových Zámkov si od začiatku júna tohto roka svoje záležitosti na referáte prvého kontaktu na Mestskom úrade v Nových Zámkoch v sobotu už nevybavia.

Referát zostane počas sobôt zatvorený, občanom bude k dispozícii v pracovných dňoch od pondelka do piatka od ôsmej do sedemnástej hodiny. Dôvodom zatvorenia referátu v sobotu bol nízky záujem verejnosti o túto službu mestského úradu.

„Toto rozhodnutie sme zvažovali niekoľko mesiacov, vykonali sme štatistické zisťovanie. Čoraz menej občanov využívalo túto možnosť a aj z finančného hľadiska je fungovanie referátu v sobotu nákladné. Preto sme sa rozhodli zrušiť sobotňajšie stránkové hodiny,“ informovala prednostka mestského úradu Tünde Szekeresová.

Referát prvého kontaktu na Mestskom úrade Nové Zámky vybavoval klientov v sobotu od konca roka 2005. Občania si tu môžu vybaviť trvalý a prechodný pobyt, overovanie dokladov a listín, platenie daní a poplatkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM