Anton Hrachovský Šport

Novozámocký športový víkend v kocke: Ako sa darilo našim športovcom

Uplynulý víkend ukončili niektoré novozámocké celky svoje tohtosezónne súťažné pôsobenie. Ako sa teda darilo Novozámčanom počas posledných dní?

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký športový víkend v kocke: Ako sa darilo našim športovcom
Zdroj: TASR

Hokej

HC'05 Banská Bystrica – HC Nové Zámky 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Góly: 23. Rosandič (Higgs, Handzuš), 30. Lamper (Carlsson), 39. Buc (Carlsson, Wishart), 45. Handzuš (Skalický, Higgs), 56. Handzuš (Higgs, Skalický) – 44. Paulovič (Kučkin, McParland).
/Konečný stav série 4:1/

Po piatku skončila pre novozámockých hokejistov súťažná sezóna. Rozhodla o tom prehra na ľade Banskej Bystrice. V piatom štvrťfinálovom zápase play off podľahli Novozámčania ´baranom´ konečným pomerom v sérii 1:4. Zámčanov čakal po zápase voľný víkend, po ktorom príde na rad pondelkové spoločné stretnutie s trénerom a fanúšikmi.

„Uvedomovali sme si, že hráme proti súperovi, ktorý sa dlho pripravoval na úspech v play off. Prvé dva zápasy súperovi padali góly, no neustále som veril, že nezvesíme hlavy a zohráme sériu so cťou. Kvalita súpera sa prejavila, my mu držíme palce, aby vyhral celé play off. Chceli sme čo najviac zabojovať, zhusťovať predbránkový priestor. Verili sme, že aj pod tlakom sa nám podarí z protiútoku streliť gól, žiaľbohu sme inkasovali a už bolo všetko ťažšie. V útoku sme sa nepresadzovali, súper zúročil naše individuálne chyby a zaslúžene vyhral, jeho prevaha bola jasná,“ povedal po piatkovej prehre v Banskej Bystrici Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov.

Pozrite si fotogalériu z posledného zápasu sezóny HC Nové Zámky.

Futsal

MFK Tupperware Nové Zámky – ŠK Makroteam Žilina 1:5 (0:0)

Góly: Varga – Červený 4, Papajčík, ŽK: Varga (Tupperware), 50 divákov
/konečný stav série: 0:2, ŠK Makroteam postúpil do semifinále/

Niekoľko hodín po hokejistoch ich napodobnili (i výsledkovo) aj futsalisti. V odvete zápasu play off podľahli na domácej palubovke Žiline 1:5 a po dvoch stretnutiach tak opúšťajú play off.

Hádzaná

Štart Nové Zámky – HK Agro Topoľčany 21:29 (11:13)

Najviac gólov: Straňovský 4/1, Ficza 3 – Hlinka 9, Žilinčík, Michalka a Briatka po 4. Rozhodovali: Baďura, Rudinský, Cibere, Richvalský, vylúčení: 4:6, ČK: Ivanov (Topoľčany), 7 m hody: 3/2 – 3/3, 350 divákov

Hádzanári Nových Zámkov mali jedinenečnú možnosť zabodovať a odtrhnúť sa v tabuľke o 1.-6. miesto práve od Topoľčian. Nestalo, dvojbodový náskok záskali práce Topoľčanci. Zámčania majú však zápas k dobru, najbližšie privítajú 29. marca suverénny Prešov.

Futbal

FKM Nové Zámky – FC ViOn Zlaté Moravce Vráble B 1:1 (0:0)

Góly: 57. Korman (pen.) – 82. Guilavogui (pen.)

I napriek zmene trénera sa nepodarilo Zámčanov brať všetky tri body proti súperovi s niekoľkými prvoligovými hráčmi v zostave. Zámčanom tak patrí stále 18. priečka v ligovej tabuľke, na 17. Prievidzu a Handlovú strácajú už iba 6 bodov a zároveň majú jeden zápas k dobru. Najbližšie sa Nové Zámky predstavia na pôde 11. Bánoviec.

„Vzhľadom k nášmu tabuľkovému postaveniu, sme iný cieľ ako 3 body nemohli mať, takže určite prevláda sklamanie. Treba však uznať, že v drese rezervy Vionu sa predstavilo niekoľko šikovných hráčov. Úroveň zápasu poznačilo viacero faktorov. Nervozita z našej strany bola cítiť, psychika chalanom zväzovala nohy a herne to nebolo vôbec dobré. Báli sme sa kombinovať, hrali sme zbrklo.To ma mrzí asi najviac. Síce sme mali spolu len 4 tréningy, tam to vyzeralo stále lepšie, zápasová nervozita však bola silnejšia. Ešte pred polčasom sme spravili individuálnu chybu v obrane a vyše 50 minút sme hrali o hráča menej. Tento moment však chalanov nezlomil, cez pestávku sme si povedali pár vecí a druhý polčas nám ukázal veľa pozitívnych momentov. Z taktického hľadiska sme fungovali na úrovni. Dobré presúvanie a zatváranie priestorov znamenalo, že súper si nevypracoval vyloženú šancu. Tímový duch a bojovnosť nás dokonca dostali do vedenia. Boli sme aktívni a po faule na Petráša sme premenili pokutový kop. Krátko nato sme mali vyloženú šancu, ale Muchaya nájazd na brankára nepremenil. To sa nám vypomstilo, keď súper vyrovnal 9 minút pred koncom, rovnako z pokutového kopu. Treba však dodať,že tomu predchádzal faul na nášho hráča. Krátko nato sme mali kopať po prieniku Kráľa pokutový kop aj my,ale rozhodca to videl ináč. Druhý polčas nám vlial optimizmus do ďalšej práce,ešte keď sa dolieči Košút,mužstvo bude ešte silnejšie. V hre je ešte veľa bodov a vonkajšie zápasy možno nebudú také psychicky náročné. Dúfam,že sa to potvrdí už v sobotu v Bánovciach,“ zhodnotil svoj úvodný súťažný duel na novozámockej lavičke pre klubový web tréner Peter Lérant.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM