Viktória Botošová Rôzne

Novozámocký špitál verzus bezdomovci: Tu nerobíme žiadne rozdiely!

Ľudia bez domova zamestnávajú aj novozámockých lekárov. Keďže sú bez domova, často trpia rôznymi ochoreniami. Novozámockí lekári, však nerobia žiadne rozdiely. Pozreli sme sa, aký je postup..

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký špitál verzus bezdomovci: Tu nerobíme žiadne rozdiely!
Zdroj: TASR

Potulujú sa mestom a viacerí obťažujú ľudí. O tom, ako sa im snaží naše mesto pomáhať, sme vás informovali v článku – Novozámockí bezdomovci: Ich počet sa zvýši, mesto čaká zimná skúška! Teraz sme si posvietili na to, aký je postup, keď končia v rukách lekárov.

K tejto problematike ohľadom ľudí bez domova, nám poskytla vyjadrenie Ľubica Juríková, tlačová hovorkyňa Fakultnej nemocnice s Poliklinikou v Nových Zámkoch.

„Pri ošetrení a hospitalizácii nerozdeľujeme pacientov na bezdomovcov a tých, čo domov majú,“ vysvetľuje tlačová hovorkyňa FNsP.

Informovali sme sa tiež, aký je postup pri ich ošetrení, hospitalizácii a prepustení. „Postupujeme štandardným spôsobom, čo znamená, že sú umiestnení na oddeleniach podľa zdravotných problémov, s ktorými prídu,“ hovorí Ľubica Juríková. „Ak nie sú naši pacienti vážne zranení, sú ošetrení. V tomto prípade, ale hospitalizovaní nie sú,“ dodala hovorkyňa ohľadom priebehu vyšetrenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM