Anton Hrachovský Správy

Novozámocké deti sa vrátia do lavíc: Ako je to s ich NÁSTUPOM do školy?

Ani novozámockí školáci nemohli kvôli koronakríze niekoľko týždňov absolvovať tradičnú výučbu. Vynútená pauza sa však už blíži ku koncu.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocké deti sa vrátia do lavíc: Ako je to s ich NÁSTUPOM do školy?
Zdroj: TASR

Od 1. júna 2020 sa začína škola aj v Nových Zámkoch. Týka sa to materských i základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Koľko detí môže ísť do školy?

„Mesto rozhodlo o dĺžke prevádzky v materských a základných školách v závislosti od personálnych, materiálnych a priestorových možností jednotlivých škôl s rešpektovaním počtu žiakov v skupine, ktorý je uvedený v rozhodnutí ministra,“ informovala radnica na svojom webe.

To znamená, že najviac môže byť v materskej škole v jednej triede 15 detí. V prípade základnej školy je to maximálne 20 žiakov v jednej triede.

Novozámocké materské i základné školy budú v prevádzke denne od 7:00 do 16:00.

Účasť detí resp. žiakov, ako v materskej, tak i na základnej škole, je dobrovoľná.

Výučbe sa pochopiteľne nevyhnú ani tí, ktorí sa rozhodnú návštevu školy ešte oddialiť. „Žiaci 6.-9. ročníka základnej školy sa budú naďalej vzdelávať dištančne, rovnako aj žiaci 1.-5. ročníka, ktorí do základnej školy nenastúpia,“ dodáva mestský úrad.

Bezpečnostné opatrenia pretrvávajú

Pri príchode a odchode detí do resp. zo školy je nutné dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia.

„Rovnako treba dbať na pokyny riaditeľov škôl, podmienky prevádzky a vnútorného režimu školy vychádzajúce z dokumentu vydaného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky,“ informuje radnica. „Pred nástupom do školy sú rodičia povinní vyplniť vyhlásenie, ktoré im bude doručené, prípadne tento dokument nájdu na stránke školy,“ dodáva radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM