Správy

Novozámčania, zbavte sa použitého kuchynského oleja! V meste prebehne ZBER

Pokiaľ sa chcete zbaviť použitých kuchynských olejov, už onedlho tak budete môcť spraviť. Mesto zverejnilo detailné informácie.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania, zbavte sa použitého kuchynského oleja! V meste prebehne ZBER
Zdroj: TASR/František Iván

V dňoch 30. januára – 3. februára dostanú obyvatelia rodinných domov špeciálne 3,5 litrové vedierka na zber použitého kuchynského oleja.

„Súčasne im doručia aj letáky s informáciami, aké oleje môžu do vedierka zbierať. V termínoch odvozu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO) obyvatelia domov vyložia vedierka von,“ informuje mesto Nové Zámky.

Prevezmite si vedierka

Zberová spoločnosť vedierka s olejom odvezie. Namiesto nich nechá pred domami vedierka prázdne.

„Tým domácnostiam, ktoré si na mestskom úrade doteraz neprevzali špeciálne vedierka na zber BRKO, mesto dodá aj vedierka so štartovacím balíčkom biologicky rozložiteľných vreciek na BRKO. Vedierka na BRKO majú čipy, aby sa dal evidovať počet zapojených domácností a množstvo odovzdaného kuchynského odpadu,“ prezradila radnica.

Prečítajte si tiež

V Nových Zámkoch je viac ako 3 500 rodinných domov.

„Po rodinných domoch budú nasledovať aj paneláky. Ku každému stanovišťu 1 100-litrových kontajnerov pribudne osobitný 120-litrový kontajner s vekom na zber použitých olejov. Za zber a odvoz olejov obyvatelia neplatia – naopak – zberová spoločnosť zaplatí mestu,“ dodáva vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM