Viktória Botošová Rôzne

Novozámčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

Obdobie vytúžených dovoleniek je tu a všetci si už brúsime zuby na chytanie bronzu na pláži, osvieženie v mori a najmä, niekoľkodňový útek od bežných starostí. My sme zisťovali, kam to tento rok Novozámčanov láka najviac.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!
Zdroj: TASR

Čo fíčí u nás najviac?

„Najväčší záujem je, bol aj bude, ako každoročne o Turecko,“ začala Viktória Verseghyová za Cestovnú agentúru Atlas. Klienti vraj obľubujú Turecko pre vysoký komfort služieb. „Väčšina hotelov má aquapark pre deti aj dospelých. Niektoré hotely ponúkajú už aj lunapark pre tých najmenších a samozrejme aj slovenských animátorov, ktorí zabávajú deti celý deň,“ vysvetľuje.

Druhou obľúbenou destináciou v Nových Zámkoch a okolí je vraj Bulharsko. „Odchod je autobusom z Nových Zámkov, alebo letecky z Bratislavy. Ceny zájazdov sú priaznivé a aj ceny v samotnom Bulharsku. Môžeme si v tejto krajine dovoliť ísť na večeru každý deň a vždy do inej reštaurácie,“ hovorí s úsmevom. Pre tých, ktorí milujú teplo, je v ponuke Egypt a Tunis. „Tieto destinácie sú stále obľúbené. Majú krásne pieskové pláže a hotely na veľmi dobrej úrovni. Zároveň sú cenovo výhodnejšie, ako napríklad už spomínane Turecko,“ vysvetlila Verseghyová.

„Medzi top 5 destinácií, ktoré si Novozámčania vyberajú aj tento rok patria určite Grécko, Bulharsko, Turecko, Taliansko a Španielsko,“ oboznámila nás s touto skutočnosťou Zuzana Eichler za CK BON TOUR. Ako dodáva, zabezpečujú až na 95% hlavne letecké pobytové zájazdy v spomenutých destináciách.

Do Chorvátska bez cestovky?

Žeby sme zanevreli na naše „slovenské more“? Háčik je inde. Každým rokom je podľa Viktórii Verseghyovej z CA Atlas, menší predaj na Chorvátsko. „Ľudia už väčšinou len sadnú do auta a hľadajú ubytovanie na blind. Musia mať však veľký kúsok šťastia,“ opisuje súčasný trend dovolenkárov smerujúcich do Chorvátska.

Podobný trend pozorujú aj v ďalšej cestovke. „Samozrejme treba brať do úvahy aj Chorvátsko, ale kvôli tejto destinácii sa už ľudia v CK až tak často nezastavujú, keďže to tam mnohí poznajú a často chodia už na vopred nimi vybrané, overené miesta a hlavne sami svojou dopravou,“ vysvetľuje Zuzana Eichler za CK BON TOUR.

Aké máme požiadavky?

Požiadavky a kritériá sa rôznia. „Každý jeden klient je iný. Niekto vyhľadáva rušné strediska a jednoduchšie hotely. Niekto naopak veľké rezorty v kľudnejších častiach,“ uvádza za Cestovnú agentúru Atlas Viktória Verseghyová. Ako pokračuje, každá destinácia ponúka množstvo fakultatívnych výletov. Na svoje si podľa nej prídu tí, čo cestujú za históriou a pamiatkami, ale aj tí čo túžia po plavbe loďou po okolí, shopping, rafting, či preferujú aquaparky.

Rozhodujúcimi faktormi je podľa Zuzany Eichler hlavne stálosť počasia a rozsah služieb, keďže stále viac ľudí uprednostňuje služby all inclusive. Dôležitý je aj vzhľad pláže. „Vo všeobecnosti majú ľudia radšej pláže pieskové,“ hovorí. Pri výbere vraj pozerajú klienti aj na vybavenosť hotela a strediska, teda či je možnosť zábavy, prípadne nákupov niekde v okolí hotela, respektíve strediska.

Pre rodiny s deťmi je rozhodujúca možnosť zábavy pre najmenších, ihriská a nejaké tie aquaparky. "Čo je napríklad zaujímavé, rozhodujúca je aj dĺžka respektíve čas tranzitu z letiska a na letisko, teda nech sa po prílete nepresúvajú viac ako 1,5 hodiny do strediska,“ informuje Zuzana Eichler.

Ako pokračuje, stále viac klientov vyhľadáva popri pobyte pri vode, teda popri kúpaní aj možnosti nejakých fakultatívnych výletov a podľa možnosti nech sú čo najzaujímavejšie. „Samozrejme požiadavky klientov sa menia každý rok, vždy vzhľadom k ekonomickej situácii vo svete a aj vzhľadom k možným nepokojom a pod. v rámci destinácií, ktoré ponúkame,“ ukončila za CK BON TOUR Zuzana Eichler.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM