Anton Hrachovský Hokej

Nečakaná dráma v Zámkoch: Býci zaváhali s posledným tímom súťaže

Po tesnej prehre v Trenčíne privítali Zámčania v 45. kole Tipsport ligy posledných Liptákov.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaná dráma v Zámkoch: Býci zaváhali s posledným tímom súťaže
Foto: Geleta Zsolt

Aktívnejšie začali domáci, keď niekoľko náznakov šancí predviedla hlavne ich elitná formácia vedená Bajtekom. Šťastie skúšal Rogoň, na ktorého posunul puk v útočnej tretine Bajtek ale Romančík si situáciu postrážil. V sľubnej pozícii sa ocitol aj Pospíšil, no namiesto strely volil prihrávku na Hrušku, ktorú však narušil súper. V 8. minúte si na útočnej modrej čiare prebral puk Obdržálek, jeho nájazd však nedovolene blokoval hosťujúci Kurali. Zámčanom tak ponúkol úvodnú presilovku. Tí v nej Romančíka v podstate neohrozili. V prvej tretine sa hral skôr upracovaný hokej s nepresnosťami na oboch stranách, aktívnejší však boli Novozámčania. Svoju druhú presilovku domáci už využili. Stupka dostal od Pospíšila prihrávku do pravého útočného kruhu, neunáhlil sa a spoza protihráča vyslal gólový švih. Nachvíľu pohrozili aj Liptáci, ale Rudolf Huna pred bránou ani raz neuspel.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Druhé dejstvo začalo hrou štyroch proti štyrom, no vyzeralo to akoby domáci mali výhodu presilovky. Ojediný výpad Liptákov však priniesol Drtinov faul a boli to hostia, ktorí išli do početnej výhody. Nebezpečný pokus vyslal od modrej Petran, pritom ako pred bránou clonil Rudolf Huna, no domáci gólman bol na mieste. V 25. minúte prišlo k vyrovnaniu. Drtina stratil na obrannej modrej puk, zmocnil sa ho Kriška, medzi kruhmi našiel Vybirala a ten blafákom „vykúpal“ Nechvátala. Na druhej strane Mikula vyzval Števuliaka ale ten z prvej mieril vedľa, aby následne spoza brány dobre prihral Holovičovi, ktorý mieril len do brankára.

Udreli tak opäť hostia. Kriška sa predral po pravom krídle až pred brankára a presnou strelou cez Nechvátalovu vyrážačku upravil na 1:2. Sľubnú príležitosť vyrovnať mal po Obdržálkovej prihrávke Pospíšil ale puk nezasiahol z prvej ideálne. V závere tretiny domáci opäť pridali, no následne ich pribrzdilo Mikušovo vylúčenie. Napriek tomu sa im ešte podarilo v absolútnom závere dostať puk za bránkovú čiaru, no rozhodca po porade tento gól neuznal.

Do tretej tretiny vstúpili lepšie Novozámčania. V 43. minúte sa po buly v ich útočnom pásme dostal puk k Rogoňovi, ktorý pohotovým švihom spomedzi kruhov vyrovnal na 2:2. Hneď na to mohla nakloniť misky váh na domácu stranu Hruškova formácia ale stav zostal nezmenený. Podobne pochodil aj prvý útok Zámkov. Boli to znova Liptáci, kto išiel do vedenia. V strede hracej plochy si cez Drtinu spracoval puk Vybiral, poslal ho na bránu, kde sa dostal až pred Krišku, ktorý prestrelil Nechvátala. Zámčanom sa však opäť vyrovnať, o tri minúty bol úspešným strelcom Bajtek – 3:3. Prinavrátiť vedenie mohol Liptákom Richard Huna ale z dobrej pozície pálil len do brankára. Duel nakoniec dospel do predĺženia.

Snáď najväčšiu šancu rozhodnúť v ňom mal Richard Huna, ale Nechvátal výborne zasiahol. 101 sekúnd pred koncom sa však puk dostal na ľavom útočnom kruhu k Uhríkovi a ten zabezpečil bonusový bod Liptákom.

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4pp (1:0, 0:2, 2:1 – 0:1)

Góly: 14. Stupka (Pospíšil, Ordzovenský), 43. Rogoň (Obdržálek, Mikuš), 52. Bajtek (Andrisík, Drtina) – 25. Vybiral (Kriška), 28. Kriška (Vybiral, Kramár), 49. Kriška (Vybiral, Lištiak), 64. Uhrík (Michalčin, Lištiak)

Rozhodovali: Orolin, Snášel ml., Valo, Rojík, vylúčení: 3:5 na 2 minúty, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely: 36:28, divákov: 1146

Zostavy:

HC Nové Zámky:
Nechvátal – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš – Pospíšil, Bajtek, Stupka – Rogoň, Fábry, Obdržálek – Števuliak, Hruška, Andrisík – Holovič, Mikula

MHK 32 Liptovský Mikuláš:
Romančík – Nemec, Kurali, Petran, Droppa, Kramár, Michalčin, Smutný – Surový, Oško, Rud. Huna – Rich. Huna, Rób. Huna, Michalík – Vybiral, Lištiak, Kriška – Haluška, Uhrík, Nechaj

Čo na to tréneri?

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov:
Z môjho pohľadu to bol ťažký zápas.V prvej tretine sme mali z hry viac, no neboli sme efektívni v koncovke. Hokej sa hrá na góly. V druhej tretine sme začali voziť puky namiesto toho, aby sme viac kombinovali. Súper nás ľahšie obsadzovali, mali sme s tým problémy a dostali sme dva góly. Na hokejky nám došla nervozita, chýbala aj pozitívna emócia na striedačke. Aj keď sme to v tretej tretine dotiahli, spravili sme obrovské chyby v obrannom aj útočnom pásme a to sa ťažko vyhráva. Aj keď príde posledné mužstvo v tabuľke, chceme hrať na sto percent. A to nám v druhej a tretine chýbalo.

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša:
Prvá tretina bola jednoznačne v réžii Nových Zámkov, to musíme športovo priznať. Nepustili nás k ničomu, korčuľovali, strieľali, neviem prečo sme my stáli a pozerali na nich. Viac-menej, viac ako polovica tretiny sa odohrávala v našom pásme. V druhej tretine sa to zmenilo, začali sme viac korčuľovať, vytvárali sme si šance, tlak a išli sme do vedenia 2:1. Druhá tretina bola v našej réžii. V tej tretej to bolo také vyrovnané, Išli sme do vedenia, Nové Zámky vyrovnali, takže to skončilo nerozhodne. V predĺžení sme mali už pred gólom šance, ktoré sme nevyužili. Vzhľadom na to, že v predĺžení sme boli lepší, sme si tie dva body zaslúžili, čo sa nám aj podarilo potvrdiť.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM