Anton Hrachovský Správy

Nákupné centrá v Zámkoch na vzostupe: V Aquariu pribudne ďalší obchodný blok

Zdá sa, že Novozámčanov nakupovanie baví. V nákupnej zóne mesta vyrastie ďalšia nákupná galéria s viacerými podlažiami.

Ilustračný obrázok k článku Nákupné centrá v Zámkoch na vzostupe: V Aquariu pribudne ďalší obchodný blok
Foto: Anton Hrachovský

Obchodné centrum Aquario nachádzajúce sa pri Nitrianskej ceste dostane novú prístavbu. Rozsah súčasnej predajnej plochy stúpne z 5400 na 8700 štvorcových metrov. Prístavba bude situovaná na juhozápadnej časti pozemku, kde sa v súčasnosti nachádza zásobovací dvor. Počet novovytvorených prevádzok zatiaľ nie je stanovený. Informáciu priniesol realitný portál reality.etren­d.sk.

Nové nákupné priestory v Nových Zámkoch

Napriek faktu, že od doby, keď OC Aquario vyrástlo, nastal v meste rapídny úbytok obyvateľstva, obchodné centrá rastú ako z vody. V budúcnosti je naplánovaná výstavba OC Piritov a už o niekoľko hodín (9. novembra) sa bude otvárať nové obchodné centrum na Vajanského ulici.

Prístavba Aquaria má mať tri podlažia, keď prvé poskytne 1600 a druhé 1700 štvorcových metrov nákupnej plochy. Na treťom podlaží majú byť kancelárie a zázemie pre nájomcov. Nová časť centra bude mať tvar písmena ´L´ a vytvorí nové krídlo objektu.

Nákupné centrum vyrástlo v Nových Zámkoch ešte v roku 2007 vedľa hypermarketu Tesco a bolo prvým zo zamýšľaných centier rakúskej spoločnosti Cuubuus na území Slovenska. Od tej doby už niekoľkokrát zmenilo majiteľa, aktuálne je ním Prvá pezinská tehliarska spoločnosť.

V zadnej časti nákupného centra (foto nižšie) vyrastie nové nákupné krídlo.

Foto: ilustračné

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM