Kultúra Tlačové správy

Na dvere klopú už 26. Komárňanské dni. Prečítajte si, čo vás čaká!

Blíži sa najväčší jarný festival nášho regiónu, v poradí už 26. Komárňanské Dni, na ktorých nikto nesmie chýbať! V mestách na oboch stranách Dunaja sa budú konať rôzne zaujímavé podujatia, akcie a to medzi 26. aprílom a 1. májom.

Ilustračný obrázok k článku Na dvere klopú už 26. Komárňanské dni. Prečítajte si, čo vás čaká!
14
Galéria
Zdroj: Generation C media, s.r.o.

Od 21.apríla sa už ale môžete tešiť na začiatok rôznych podujatí. Pozrite sa nato, aké koncerty, novinky a program na vás čakajú.

Koncerty

Väčšina koncertov usporiadaných v Komárne dostane miesto na veľkom pódiu, ktoré bude umiestnené na Klapkovom námestí. (Rôzne koncerty budú tiež na dvore Dôstojníckeho pavilónu, na Vínnej ulici a 1. mája aj v Starej pevnosti). Cieľom organizátorov bolo, aby okrem už obvyklých skupín (miestnych a okolitých) prilákali aj populárnejšie skupiny. Veľký dôraz kládli aj nato, aby si prišlo na svoje aj slovenské publikum a preto sa snažili pozvať také skupiny, ktoré ich zaujmú čo najviac. Na Komárňanské Dni prijali pozvanie medzi inými KASZA TIBI, KIRÁLY VIKTOR, CIMBALI BAND a DANICS DÓRA, BUDAPEST BÁR, VERES MÓNIKA. Z domácich hostí vystúpia napríklad EMMER PÉTER a už dobre známe SKUPINY TRIBUTE. Čo sa týka slovenských skupín, do Komárna zavíta CELESTE BUCKINGHAM, DESMOD, FUERA FONDO a tiež MARIÁN GREXA. Priestor dostanú samozrejme aj miestne slovenské skupiny.

V maďarskom Komárome si bude tiež z čoho vyberať, keďže vystúpia skupiny ako REPUBLIC, ANNA AND THE BARBIES, LADÁNYBENE 27, MAGASHEGYI UNDREGROUND, ale tiež BERECZKI ZOLTÁN a RADICS GIGI.

Remeselnícky jarmok a gastronómia

Organizácia Komárňanských Dní bude trocha iná, ako po uplynulé roky. Vstup na toto podujatie bude viesť popod dizajnovo upravenú bránu, ktorá bude postavená na začiatku Palatínovej ulice. Tu bude začínať remeselnícky jarmok plný domácich aj zahraničných remeselníkov, ktorý bude viesť až po budovu múzea. Od múzea až po Klapkovo námestie si budete môcť pochutnávať na rôznych výborných jedlách. Vínna ulica bude tento rok umiestnená na Klapkovom námestí. Vedľa domácich už známych vinárov dostanú priestor aj dvaja vinári zo susedného Sedmohradského (Erdély) regiónu. Novinka a to Pivná ulica sa bude nachádzať na hornej strane Župnej ulice, kde budete mať možnosť ochutnať lacnejšie, ale aj drahšie pivá. Pivná ulica bude usporiadaná s pomocou pivovaru Heineken – budete mať možnosť ochutnať aj také výnimočné pivá, ktoré v našom okolí vôbec nedostať. Ďalšou novinkou by malo byť menšie gastro – centrum usporiadané v záhrade múzea, kde by prebiehalo praženie kávy, pečenie koláčov a na svoje by si prišli aj deti pri tvarovaní balónov.

Šport a kultúrne podujatia

Ako je už zvykom, celé Komárňanské Dni budú poprepletané športovými a kultúrnymi podujatiami. Čo sa športu týka, prilákajú celkom určite veľké množstvo ľudí cyklistické preteky (Čárda túra a Maratón Brigetio MTB), no s prihliadnutím na tradície nemôže medzi inými chýbať ani Bežecká súťaž Komárno – Komárom. Novinkou na bežeckej súťaži bude, že po novom pridali do bežeckej trate aj okolie centra a tiež okolie pevnosti. Okrem týchto súťaží bude usporiadané aj preťahovanie lanom, jazda na koni, rôzne loptové hry – na športových ihriskách dvoch miest, no tiež rôzne súťaže pre školákov. Návštevníkov Komárňanských Dní očakávajú aj rôzne výstavy, divadelné predstavenia, kvízy, konferencia historikov, folklórny program no tiež rôzne programy pre deti.

Info aj na www.komarnanskedni.eu

(PR správa)

Na dvere klopú už 26. Komárňanské dni
14
Galéria
Zdroj: Generation C media, s.r.o.
Zdroj: Generation C media, s.r.o.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM