Anton Hrachovský Hokej

Misia splnená: Nové Zámky zvládli posledný krok a sú v playoff, FOTO

Až do poslednej chvíle bojovali Novozámčania o historický postup do playoff. Svoju úlohu v zápase v Trenčíne nakoniec zvládli, teraz ich čaká Banská Bystrica. Pozrite si bohatú fotogalériu zo stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Misia splnená: Nové Zámky zvládli posledný krok a sú v playoff, FOTO
Zdroj: TASR

Hokejisti HC Nové Zámky sa stali posledným ôsmym účastníkom play off Tipsport Ligy 2016/2017. V nedeľňajšom zápase záverečného kola základnej časti prehrali na ľade Dukly Trenčín 1:2 po predĺžení a vydreli tak vytúžený bod, ktorý im stačil k postupovej definitíve.

Nové Zámky splnili svoj cieľ, keď dokázali dotiahnuť zápas do predĺženia a uchmatnúť tak poslednú miestenku do play off. V konečnej tabuľke obsadili 8. miesto, čo znamená, že vo štvrťfinále narazia na víťaza dlhodobej časti Banskú Bystricu. Dukla, ktorá potrebovala v priamom súboji o poslednú miestenku nad Novými Zámkami vyhrať v riadnom hracom čase, skončila na deviatej priečke a bude bojovať v baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži. V nej bude o záchranu hrať aj desiaty Liptovský Mikuláš, o postup do TL sa budú usilovať finalisti play off Budiš I. ligy HC 07 Orin Detva a HK Skalica.

HK Dukla Trenčín – HC Nové Zámky 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 48. Drgoň (Šťastný, Hossa), 63. Hecl (Sojčík) – 38. McParland (Novotný, Denis Rehák).
Rozhodovali: Baluška, D. Konc – Junek, Šefčík, vylúčení: 4:6, navyše: Vopelka (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4911 divákov

Zostavy:
HK Dukla Trenčín: Volden – Drgoň, Starosta, Holenda, Pavúk, Pač, Bohunický, Trška – M. Hecl, A. Šťastný, Marc. Hossa – J. Ručkay, j. Švec, Sojčík – Štumpf, Šimun, Vopelka – D. Hudec, Sádecký, Jak. Gašparovič – Pardavý ml.
HC Nové Zámky: Lundström – Cardwell, M. Drtina, Maier, Sandgren, Š. Novotný, Denis Rehák, Makovský, Tibenský – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, M. Hudec, Hujsa – Čaládi, Lelkeš, McParland – Fábry, Dominik Rehák, Dubec

Trenčania hnaní takmer vypredaným zimným štadiónom si už v 2. minúte vynútili hru v početnej výhode, no využiť ju vo svoj prospech nedokázali. Aj po naskočení vylúčeného Novozámčana domáci testovali Lundströmovu pozornosť, z ľavej strany pohrozil Štumpf, po obkorčuľovaní bránky zakončil nebezpečne Vopelka. Hostia nevedeli dlhší čas obsadiť pásmo, sprava spoza obrancu to skúšal aspoň Fábry, no Voldenova lapačka bola pripravená. Spomedzi kruhov neskôr vystrelil Sandgren, ale ani táto šanca nebola využitá.

Aj strednú časť odštartovala Dukla presilovou hrou, po Holendovej prihrávke to skúšal z ľavého kruhu Štumpf. V početnej výhode si zahrali i Novozámčania, Voldena preveril Novotný a z tesnej blízkosti Paulovič. Hra sa presúvala zo strany na stranu, Kučkinovi chýbal len malý kúsok, aby otvoril skóre, uspieť sa nepodarilo ani Šťastnému, ktorý sa dostal do brejku. Prvý presný zásah prišiel až v 38. minúte, keď z medzikružia vypálil McParland. Len pár sekúnd pred koncom dejstva sa mohol Hossa postarať o vyrovnanie, no netrafil odrazený puk.

Ďalšia príležitosť na vyrovnanie prišla v úvode záverečnej tretiny, avšak Ručkay, Hossa a ani Šťastný nedokázali počas presilovky prekonať Lundströma. Spomínaný brankár inkasoval až o niekoľko minút, keď Šťastný nádherným lakrosovým spôsobom skúšal zakončiť spoza bránky a puk dotlačil do siete Drgoň. Dukla začala čoraz väčšmi hrýzť, z tesnej blízkosti nevyšiel teč Sojčíkovi, naopak hosťom stačilo len nahadzovať puky do útočného pásma. V samom závere vsadili „vojaci“ na power play bez brankára, no na Lundströma už recept nenašli, čo pre nich znamenalo rozplynutia sna o play off.
V predĺžení sa väčšmi darilo Trenčínu, no dvojbodové víťazstvo im na účasť vo vyraďovačke nestačilo.

Hlasy trénerov po zápase

Július Pénzeš, tréner Trenčína: „Mrzí ma, že sme pred takouto kulisou nedotiahli našu stíhaciu jazdu do úspešného konca. Myslím si, že okrem síl nám chýbalo aj športové šťastie, lebo pred prvým gólom, ktorý sme dostali, sme mali tri alebo štyri vyložené šance. Síce sme vyrovnali, no sily nám chýbali. Šport je taký a súperovi musíme zagratulovať k postupu do play off. My sa sústredíme na baráž, lebo je naša povinnosť zostať v extralige.“

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: „Začalo sa pomerne opatrne, nikto nechcel urobiť chyby, a preto ani šancí nebolo veľa. V druhej tretine sme boli aktívnejší, využili sme to a dali sme gól. V tretej časti vsadil súper na ofenzívu, zatlačil nás a urobili sme chyby, a tak protivník vyrovnal. Napriek tomu som rád, úlohu sme splnili. Do play off sme sa dostali a to je najdôležitejšie.“

Dvojice a termíny 1. kola (štvrťfinále) play off TL

  • Banská Bystrica (1) – Nové Zámky (8) /16., 17., 20. a 21. marca, prípadný 5., 6. a 7. zápas: 24., 26. a 28. marca/
  • Nitra (2) – Poprad (7) /16., 17., 20. a 21. marca, prípadný 5., 6. a 7. zápas: 24., 26. a 28. marca/
  • Košice (3) – Martin (6) /18., 19., 22. a 23. marca, prípadný 5., 6. a 7. zápas: 25., 27. a 29. marca/
  • Žilina (4) – Zvolen (5) /18., 19., 22. a 23. marca, prípadný 5., 6. a 7. zápas: 25., 27. a 29. marca/

    /Pozn.: všetky zápasy majú začiatok o 18.00 h/

Dukla Trenčín - HC Nové Zámky: Postup Novozámčanov do playoff
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM