Správy

Mesto plaváreň na jar neotvorí: Sústreďuje sa na prípravu letného kúpaliska

Ani uvoľnenie opatrení neviedlo k otvoreniu novozámockej plavárne. Zamestnanci Novovitalu sa sústreďujú na prípravu kúpaliska.

Ilustračný obrázok k článku Mesto plaváreň na jar neotvorí: Sústreďuje sa na prípravu letného kúpaliska
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocká plaváreň zostane aj po uvoľnení opatrení v jarnej sezóne zatvorená. Zamestnanci mestskej príspevkovej organizácie Novovital sa sústreďujú na prípravu letného termálneho kúpaliska Štrand na letnú sezónu.

„Plavecký bazén Relax komplexu na plavárni je napúšťaný zo zdroja artézskej vody na Majzonovom námestí. Vzhľadom na malú výdatnosť trvá napúšťanie bazéna takmer dva týždne,“ skonštatoval riaditeľ Novovitalu Ľudovít Lebó.

Koncom mája sa jarná prevádzka plavárne končí a personál sa presúva na termálne kúpalisko Štrand.

Najnovšie uvoľnenie opatrení umožňuje otvoriť plavárne pre šesť ľudí. Bazén by sa teda využíval len pre niekoľko ľudí a len niekoľko týždňov.

„Naši zamestnanci sa sústreďujú na prípravu termálneho kúpaliska na letnú sezónu, ktorá bude, dúfame, v podstatne voľnejšom režime ako predchádzajúca,“ skonštatoval Lebó.

Prečítajte si tiež

Na kúpalisku dokončujú budovu s hygienickými a sociálnymi zariadeniami pre návštevníkov aj personál, čaká sa na kolaudačné konanie. V spolupráci s regionálnymi hygienikmi sa Štrand usiluje zvýšiť maximálnu povolenú hodinovú kapacitu návštevníkov.

Od novej sezóny pribudnú ďalšie vstupy na kúpalisko.

Novovital chce zriadiť takzvaný rýchly vstup pre návštevníkov, ktorí majú permanentky alebo si vstupenky kúpia vopred v automate či online. Letná sezóna by sa mala začať v júni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

Letná zábava na kúpalisku Štrand
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM