Správy

Mesto myslí na seniorov: Pomôže im s registráciou na očkovanie

Vedenie mesta Nové Zámky sa zameralo na staršie skupiny obyvateľstva. Pomôže im s registráciou na očkovanie proti Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku Mesto myslí na seniorov: Pomôže im s registráciou na očkovanie
Zdroj: TASR/AP

„Mesto Nové Zámky ponúka pomocnú ruku Novozámčanom – seniorom, osamelým seniorom a ľuďom v núdzi, ktorí nemajú prístup na internet – pri registrácii na očkovanie proti COVID-19," informuje mesto Nové Zámky.

Mesto ponúka pomoc seniorom od 70 rokov (očkujú sa vakcínami od spoločnosti Pfizer/BionNTech a Moderna) a seniorom od 60 do 69 rokov (očkujú sa vakcínou od spoločnosti Pfizer/BionNTech a Moderna).

Záujemcovia si musia vopred pripraviť tieto údaje: meno a priezvisko, rodné číslo, názov zdravotnej poisťovne, telefónne číslo (ak je možné, tak mobil), e-mailová adresa (ak máte k dispozícii) a adresu (mesto, ulica a číslo domu). „Mesto Nové Zámky spracúva osobné údaje v súlade s platnými právnymi predpismi," dodáva radnica.

Pokiaľ sa neviete zaregistrovať, počas pracovných dní môžete v čase od 8.00 do 16.00 hodiny zavolať na číslo 0908/772 744 a pomôže vám zamestnankyňa mestského úradu. V prípade, že viete používať email, môžete napísať na adresu jana.krajci@novezamky.sk.

Viac o téme očkovania

„Popri zaregistrovaní do čakárne na očkovanie seniorov často vyvstane aj otázka, ako sa na očkovanie dostať. Na základe informácií z Ministerstva zdravotníctva SR mobilné vakcinačné jednotky v súčasnosti fungujú len pre zariadenia sociálnych služieb. Zatiaľ nie je známy termín, kedy začnú byť aktuálne výjazdy aj do domácností," informuje mesto Nové Zámky.

Radnica v prípade čiastočne mobilných seniorov ponúka zapožičanie skladacieho invalidného vozíka a odvoz na očkovanie sociálnym taxíkom do nemocnice v Nových Zámkoch.

„Toto auto má výklopné sedadlo na jednoduchšie nastupovanie a do batožinového priestoru sa zmestí aj vozík alebo iné zdravotné pomôcky. Mesto je pripravené riešiť individuálne požiadavky obyvateľov, tak, ako nedávno pri 92-ročnej Novozámčanke, ktorej dcéra zvažovala, či vôbec môže prihlásiť mamičku na očkovanie práve kvôli problémom s dopravou pri jej obmedzenej mobilite," dodáva vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z Nových Zámkov a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM