Samospráva

Mesto chce modernizovať viac škôlok: Bude sa uchádzať o financie na zatepľovanie

Nové Zámky by chceli zmodernizovať ešte viac škôlok. Pomôcť by im k tomu mohla aj vyhlásená výzva.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce modernizovať viac škôlok: Bude sa uchádzať o financie na zatepľovanie
Zdroj: TASR

Vedenie Nových Zámkov má záujem o modernizáciu viacerých objektov materských škôl.

Ako informovalo mesto Nové Zámky, Slovenská inovačná a energetická agentúra vyhlásila výzvu so zameraním na zníženie energetickej náročnosti verejných budov vrátane škôl na Slovensku.

„Suma 44 miliónov eur je určená pre obce, mestá, vyššie územné celky, ale aj štátnu správu a verejnoprávne organizácie. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie ponúka samosprávam možnosť finančne podporiť rozširovanie kapacít materských škôl," upresnila radnica.

Mestskí poslanci už schválili zámer na rozšírenie kapacity škôlky a jaslí na Nábrežnej. Objekt by tak mal pojať o približne 25 detí viac.

Prečítajte si tiež

Radnica by do septembra chcela upraviť aj vnútorné priestory materskej školy na Šoltésovej ulici. Plánuje tak vytvoriť jednu menšiu triedu.

„Samospráva sa bude uchádzať aj o prostriedky na zateplenie škôlok – do úvahy prichádza napríklad objekt materskej školy na Cyrilometódskej ulici," dodáva mesto Nové Zámky.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM