Anton Hrachovský Rôzne

Mestečko Dudince dostane uvítací monument: Postará sa oň novozámocká firma

Pozornosť návštevníkov kúpeľov Dudince by mal od budúcej letnej sezóny pútať uvítací monument. Súťaž na jeho vyhotovenie vyhrala firma z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Mestečko Dudince dostane uvítací monument: Postará sa oň novozámocká firma
Zdroj: TASR

Víťazom architektonicko-výtvarnej súťaže na zhotovenie monumentu sa na základe výzvy Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Dudince stala spoločnosť Vila, s.r.o., Nové Zámky. Ako uviedla projektová manažérka mesta Dudince Danica Rajčanová, snahou vyhlasovateľa je upraviť a skrášliť vstup do mesta a vytvoriť dielo, ktoré jasne poukáže na charakter a význam Dudiniec, ako kúpeľného mesta.

Podľa víťazného návrhu by mal mať monument výšku osem metrov, bude z antikoru a znázorňovať má výstrek prameňa vody, na konci s postavou ležiacej ženy.

Monument bude situovaný do tesnej blízkosti cesty E77 medzinárodného významu, vedúcej do Budapešti. „Presnejšie, bude na odbočke cesty v smere od Zvolena do Dudiniec,“ priblížila Rajčanová.

Víťazný návrh vybrala odborná porota spomedzi šiestich, ktoré v termíne došli do súťaže. Predpokladané náklady na dokumentáciu a realizáciu stavby sú 17-tisíc eur. Už v najbližších týždňoch by malo nasledovať vybavenie stavebného povolenia a vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa monumentu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM