Anton Hrachovský Šport

Majstrovstvá Európy do 18 rokov s 24 Slovákmi: Medzi nimi aj reprezentant Nových Zámkov

Na 2. ME atlétov do 18 rokov, ktoré sa začínajú v maďarskom Györi, sa od 24 slovenských talentov očakáva najmä bojovnosť. Vo výprave je aj reprezentant Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy do 18 rokov s 24 Slovákmi: Medzi nimi aj reprezentant Nových Zámkov
Zdroj: TASR

Vlani v Györi organizovali Európsky olympijský festival mládeže (EYOF), aj s bronzom Andreja Paulínyho v behu na 1500 m. Získať však medailu v konkurencii až 1135 mladých atlétov z 50 krajín bude teraz pre výpravu SR nesmierne ťažké.

Aj s atlétom z AC Nové Zámky

Bojovať sa bude aj o nomináciu na olympijské hry mládeže v argentínskej metropole Buenos Aires (6 .– 18.októbra) a odhadom by mohla slovenská výprava získať minimálne dve miestenky. Presne 13 z nominovaných splnilo prísnejší limit SAZ, zvyšok limit Európskej atletiky (EA).

Medzi chlapcami bude mať svoje zastúpenie aj Atletický klub z Nových Zámkov. Jedným z prihlásených kladivárov je aj Miloslav Konopka.

Pred dvoma rokmi na premiérových ME-18 v Tbilisi štartovalo 13 Slovákov a medzi nimi aj bronzová osemstovkárka Gabriela Gajanová.

Slovensko bude reprezentovať 14 atlétov – chlapcov a 10 atlétiek – dievčat. Miloslav Konopka z AC Nové Zámky bude v akcii v kvalifikácii v piatok 6. júla o 11:55/12:35.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM