Rôzne Správy

ĽSNS nebude mať k dispozícii mestské priestory: Stopku vystavil primátor

Primátor Nových Zámkov sa rozhodol neposkytnúť mestské priestory pre povolebný míting ĽSNS. Jeho vysvetlenie nájdete v článku.

Ilustračný obrázok k článku ĽSNS nebude mať k dispozícii mestské priestory: Stopku vystavil primátor
Zdroj: TASR

Primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein sa rozhodol neposkytnúť pre stranu Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko mestské priestory domu kultúry pre plánovaný verejný povolebný míting s názvom Neverte médiám! Príďte si vypočuť pravdu!, ktorý sa mal konať v stredu 25. januára. Primátor svoje rozhodnutie oficiálne prezentoval dnes v priestoroch mestského úradu.

Stopka mítingu potvrdená

„Z mesta Nové Zámky bolo počas II. svetovej vojny odvlečených a v koncentračných táboroch usmrtených vyše 4000 jeho obyvateľov. Predstavitelia tejto strany opakovane verejne prezentovali výroky popierajúce historické fakty a tragédiu obyvateľstva počas II. svetovej vojny či výroky namierené proti rasám, národnostiam, náboženstvám a presvedčeniam. Ako primátor mesta Nové Zámky zvolený vysokou väčšinou zúčastnených oprávnených voličov nášho mesta som sa vzhľadom na uvedené fakty a hlavne z úcty k vojnovým obetiam z radov Novozámčanov, ako aj všetkých vojnových obetí rozhodol, že naše mesto neposkytne svoj priestor na organizovanie takéhoto podujatia,“ vyjadril sa primátor.

Nejde o kultúrne podujatie

Klein svoje rozhodnutie zároveň odôvodnil skutočnosťou, že toto podujatie bolo nahlásené ako verejné, kultúrne podujatie. Podľa jeho slov povolebný míting politických strán na základe zákona o verejných kultúrnych podujatiach kultúrnym podujatím nie je, nespĺňa požiadavky citovaného zákona a obchádza zákon o volebnej kampani. Podľa jeho ďalších slov na neho neboli zo žiadnej strany vyvíjané tlaky pre jeho rozhodnutie.

Na povolebnom stretnutí mali byť okrem predsedu strany a Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu prítomní aj Milan Uhrík, Milan Mazurek či Ján Kecskés.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM