Anton Hrachovský Futbal

Kto kope najlepšie penalty? V Kolárove sa stretnú exekútori pokutových kopov

Kúsok od Nových Zámkov sa bude konať súťaž v premieňaní pokutových kopov. Pôjde už o jej 13. ročník.

Ilustračný obrázok k článku Kto kope najlepšie penalty? V Kolárove sa stretnú exekútori pokutových kopov
Zdroj: TASR

V piatok 10. augusta o 15:00 sa na futbalovom trávniku v Kolárove odohrá trochu netradičné, no o to zábavnejšie podujatie. V mestečku neďaleko Nových Zámkov sa stretnú futbalový nadšenci a exekútori pokutových kopov. Konať sa bude už 13. ročník ´Kolárovskej penalty´.

Súťažné kopanie penált

Ide o súťaž v premieňaní 11-metrových kopov, realizátorov ktorých prichýli Štadión Kolomana Gögha, pomenovanom po bývalom česko-slovenskom futbalovom reprezentantovi a majstrovi Európy 1976.

Minulé ročníky Kolárovskej penalty mali podľa organizátora Arpáda Balogha okolo 60 účastníkov. Štartovné je 2,50 eura, zapojiť sa môže každý, kto má chuť a úspešných strelcov čakajú okrem pohárov i vecné ceny. Prihlásiť sa možno priamo na mieste.

Systém súťaže

Proti účastníkom budú stáť štyria brankári, ktorí sa podľa jednotlivých sérii rotujú. Začínajú s piatimi sériami, poradie určuje organizátor. Následne sa počet sérií znižuje na štyri a tri. Pokiaľ strelec v prvom kole neuspeje, má nárok na opravné kolo. Počnúc druhým kolom sa hrá systémom na priame KO – kto svoj pokus nepremení, v súťaži končí.

Titul z vlaňajška obhajuje Richard Both z Kolárova. V minulosti sa tejto súťaže zúčastnil aj strelec z exotickej Kostariky či dnešný hráč FKM Nové Zámky Norbert Čoknay.

Inšpirácia v Klasove pri Vrábľoch

Nápad usporiadať takéto podujatie v Kolárove pochádza ešte z roku 2003. Arpád Balogh sa nechal inšpirovať podobnou zábavou v obci Klasov pri Vrábľoch. „Myslím, že to bolo ešte v roku 1999 alebo 2000, keď som navštívil Klasov a všimol som si takéto podujatie. Následne som 2–3 roky vyčkával a išiel som za vtedajším primátorom Kolárova, či by sme niečo také nemohli uskutočniť aj u nás. On prikývol a odvtedy túto súťaž organizujem,“ opísal zrod Kolárovskej penalty Arpád Balogh.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM