Anton Hrachovský Správy

Kotlebovci sa chystajú do Zámkov: Obyvatelia ohlásili tichý protest

V Nových Zámkoch sú ohlásené dve verejné zhromaždenia. V jeden čas sa stretnú priaznivci Kotlebovej strany a ich odporcovia.

Ilustračný obrázok k článku Kotlebovci sa chystajú do Zámkov: Obyvatelia ohlásili tichý protest
Foto: Adam Stečák

V centre Nových Zámkov sa budú počas januára, v ten istý deň a pri príležitosti blížiacich sa parlamentných volieb konať dve stretnutia. Už dávnejšie oznámilo svoje zhromaždenie vedenie strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

Ohlásili stretnutie

Zúčastniť by sa ho mali okrem iných aj členovia strany Milan Uhrík, Milan Mazurek a Martin Beluský. Očakávať sa dá i prítomnosť jej miestnych regionálnych zástupcov.

Míting ĽSNS je ohlásený na štvrtok 30. januára na Hlavnom námestí so začiatkom od 16:00.

Nové Zámky Proti Nenávisti

Ako reakcia na stretnutie sympatizantov Kotlebovej strany sa v rovnaký čas uskutoční protestné stretnutie Nové Zámky Proti Nenávisti.

„Ako občania Nových Zámkov chceme poukázať na to, že frustráciu z aktuálnej politickej situácie nevyrieši Kotleba. Násilie plodí ďalšie násilie a nenávisť plodí ďalšiu nenávisť,“ uvádzajú organizátori plánovaného stretnutia, ktoré sa tiež bude konať vo štvrtok 30. januára 2020, od 16:00 do 19:00 na Hlavnom námestí.

„Naše stretnutie bude pokojné, bez násilia a svoje myšlienky môžeme vyjadriť prostredníctvom bannerov,“ dodávajú organizátori stretnutia Nové Zámky Proti Nenávisti.

Strana Mariana Kotlebu a jej predvolebné preferencie silno polarizujú názory slovenskej verejnosti. K podobnej situácii s dvomi „protichodnými“ zhromaždeniami došlo nedávno v Košiciach a Levoči.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM