Anton Hrachovský Kultúra

Kostolom na Hlavnom námestí sa rozozneje hudba: Novozámocké Farské hudobné leto je tu

Leto v Nových Zámkoch spestrí aj tento rok séria koncertov v kostole na Hlavnom námestí. Blíži sa totiž štvrtý ročník farského hudobného leta.

Ilustračný obrázok k článku Kostolom na Hlavnom námestí sa rozozneje hudba: Novozámocké Farské hudobné leto je tu
Zdroj: Dnes24.sk

Aj v roku 2018 si v letných mesiacoch môžu Novozámčania a návštevníci spestriť večer účasťou na koncerte. Počas troch sobôt sa odohrá trojica vystúpení.

Okrem nedieľ budú hudobné aj soboty

Oproti roku 2017 ubudlo z koncertov, na druhú stranu pribudla novinka v podobe troch živých koncertov v uliciach mesta. Na otvárací koncert Novozámockého farského hudobného leta sa možno tešiť už v sobotu 21. júla. Predstavia sa na ňom Juraj Kremen na organe, ktorý bol napríklad v roku 2014 bol semifinalistom Medzinárodnej organovej súťaže Petra Ebena v Opave. V tenore zaspieva Andrej Vancel.

Ako hovoria organizátori, za predchádzajúce tri ročníky sa na festivale predstavilo viac ako 140 umelcov, uskutočnilo sa 23 koncertov a každoročne navštívilo podujatie asi 600 divákov.

„Novozámčania žijú kultúru. Koncentrácia umelcov je v našom meste vysoká, no často o ich úspechoch a najmä ich krásnu hudbu v rodnom meste nepoznáme. Práve to bol jeden z impulzov, ktorý nás priviedol k myšlienke letného hudobného festivalu v Nových Zámkoch,“ vysvetľujú nápad zorganizovať letný hudobný festival jeho organizátori nasvojom webe. Všetky tri koncerty sa odohrajú vo Farskom kostole Povýšenia sv. kríža na Hlavnom námestí.

4. ročník Novozámockého farského hudobného leta

  • 21. júla 2018 o 19:00, Otvárací koncert – Organ (Juraj Kremen) a tenor (Andrej Vancel)
  • 4. augusta 2018 o 19:00, Organ a soprán
  • 18. augusta 2018 o 19:00, Organ a soprán

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM