Kultúra

Klobfest 2016 je za nami: Napriek škaredému počasiu nechýbala dobrá nálada, FOTO

Od piatku do soboty 11.-12. novembra 2016 sa na Majzonovom námestí v Nových Zámkoch konal už 12. ročník súťaže v príprave a výrobe klobás. Aj tento rok čakal na návštevníkov okrem Dňa tekvice a Medzinárodnej súťaže vo výrobe klobásy aj bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Klobfest 2016 je za nami: Napriek škaredému počasiu nechýbala dobrá nálada, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Od piatku do soboty 11.-12. novembra 2016 sa na Majzonovom námestí v Nových Zámkoch konal už 12. ročník súťaže v príprave a výrobe klobás. Na tohtoročnom podujatí Klobfest 2016 čakal na návštevníkov okrem Dňa tekvice a Medzinárodnej súťaže vo výrobe klobásy aj bohatý kultúrny program. Tohtoročnú edíciu festivalu sprevádzalo daždivé počasie, no ani to nestálo v ceste dobrej nálade a slušnej návšteve. Na súťaži vo výrobe klobás sa predstavilo celkovo 43 družstiev, vrátane tímov novozámockých hádzanárov a hokejistov.

Množstvo druhov klobás

Mnohé krajiny a aj ich regióny vo svete majú svoje tradične vyrábané klobásy. Pri ich výrobe sú používané rôzne kombinácie používaného mäsa (bravčové, kozľacie, jelenie, medvedie, diviačie, baranie), rôzne kombinácie korenín, môžu byť aj regionálne odlišnosti v spôsobe (dĺžke) údenia, zrenia, či používaného druhu drevených pilín (najčastejšie z listnatých stromov ako sú buk, dub, či ovocné stromy ako čerešna, jabloň, slivka).

„Dobrá klobása by mala obsahovať aj nejakú tú slaninku navyše, aby bola taká aká má byť,“ povedal Tomáš Stráňovský, hádzanár TJ Štart Nové Zámky, ktorý ešte v piatok strelil 10 gólov do siete súpera z Pezinku.

Okrem jedla i kultúrny program

Návštevníci si okrem množstva druhov klobás užili i folklórne vystúpenia, country zábavu, či viacero koncertov ako vystúpenia skupín Rédey Trio, Weekend, Duo Fantasy či finalistky Superstar Nikol Kassel.

Klobfest 2016
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM