Anton Hrachovský Hokej Šport

Káder opustil aj druhý bodový líder: Zámky zasiahol koniec prestupového obdobia

S poslednými hodinami prestupového obdobia sa potvrdili odchody dvoch hráčov HC Nové Zámky. Obaja sa presunuli do celkov s vysokými ambíciami.

Ilustračný obrázok k článku Káder opustil aj druhý bodový líder: Zámky zasiahol koniec prestupového obdobia
Foto: Geleta Zsolt

Koniec prestupového obdobia sezóny 2019/2020 nastal odbitím polnoci v pondelok 17. februára 2020. Hráčske rošády sa dotkli aj klubu HC Nové Zámky.

Odchod útočníka i obrancu

Tím opustil na vlastnú žiadosť najproduktívnejší hráč Václav Stupka (na snímke úplne vpravo). 33-ročný rodák z Trnavy a autor 39 kanadských bodov sa presunul do majstrovskej Banskej Bystrice.

Stupka strelil v prebiehajúcej sezóne v 39 dueloch 22 gólov a na ďalších 17 prihral. Po nedávnom odchode Tomáša Pospíšila do Litvínova bol práve on bodovým lídrom tímu. Počas sezóny patril k lídrom „býkov“.

Kabínu Novozámčanov opustil aj obranca Peter Ordzovenský (na snímke druhý sprava). Ten má však so Zámkami uzavretú zmluvu aj na ďalšiu sezónu. V posledných dueloch bol po boku Andreja Hatalu členom prvej obrannej dvojice. Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa sťahuje práve k prvoligovým Spišiakom, aby im pomohol v play off bojoch.

Držiteľ extraligového titulu zo sezóny 2015/2016 v drese Nitry prišiel do Zámkov práve spod Zobora. V 105 zápasoch si v drese Zámkov pripísal 25 kanadských bodov (4+21). Za zmienku stojí jeho iba 20 trestných minút v priebehu dvoch sezón.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Dres zmenil aj útočník Martin Jakúbek, dobre známy aj novozámockému fanúšikovi. V drese „býkov“ pôsobil od sezóny 2018/2019 a v aktuálnom ročníku stihol za Zámky odohrať osem zápasov. Následne sa presunul do Topoľčian, aby nakoniec zakotvil v Spišskej Novej Vsi.

V Spišskej pôsobí aj ďalší bývalý hráč (a odchovanec) Nových Zámkov, ešte len 21-ročný obranca David Štefánik.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM