Anton Hrachovský Správy

Jeho hrdinský čin obletel Slovensko: Jozefa ocenili aj deti, on neváhal a odmenil sa im

Novozámčan, ktorý zachránil život kamarátovi, sa teší obľube. Okrem viacerých ocenení ho potešil aj záujem tých najmeších. Jeho prácu si vážia aj deti a poslali mu i dojímavý odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Jeho hrdinský čin obletel Slovensko: Jozefa ocenili aj deti, on neváhal a odmenil sa im
3
Galéria

Novozámčan, nadpráporčík Jozef Horváth je štátny policajt. Je členom Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Dvoroch nad Žitavou. Už sme o ňom písali.

Záchrana kamaráta na rybačke

Koncom roka 2018 zachránil vo voľnom čase život 51-ročnému mužovi, ktorý náhle odpadol na rybačke. Jozef Horváth mu okamžite poskytol prvú pomoc a až do príchodu záchranárov kontroloval mužovi dôležité životné funkcie. Snažil sa s ním komunikovať a držať ho pri vedomí, neskôr ho navštívil aj v nemocnici.

O necelý rok neskôr, v marci 2019, ocenil jeho hrdinský čin bývalý prezident Andrej Kiska. Udelil mu čestné uznanie v kategórii záchranársky čin profesionálov jednotlivcov.

V októbri 2019 sa dostalo policajtovi Jozefovi ďalšej pocty. Stal sa držiteľom Ceny primátora za rok 2019.

Úprimný odkaz od detí

Ocenený Jozef má svojich priaznivcov nielen v Nových Zámkoch či Dvoroch nad Žitavou. Jeho prístup k ľudskému životy prirástol k srdcu aj fanynkám zo severu Slovenska.

„Som rád, že som mal možnosť spoznať úžasné dvojičky Zdenku a Zuzku Škubeňové, ktoré pochádzajú z obce Pavlova Ves v okrese Liptovský Mikuláš,“ priznal radosť záchranca Jozef.

Oslovili ho cez sociálnu sieť pri príležitosti viacerých ocenení, ktorých sa mu dostalo.

"Pretože sú obe dvojičky tak veľmi nadšené pre policajnú prácu, na ich žiadosť sme sa stretli aj osobne a nakúpil som im darčeky. V pondelok 3. februára ma na OO PZ vo Dvoroch nad Žitavou čakala pošta, ktorú som otvoril a milo sa prekvapil, keď som zistil, že pošta je vlastnoručne vyrobený darček a je od dvojičiek Zdenky a Zuzky. Ďakujem im za tento vlastnoručne vyrobený darček – veľmi si ho vážim a som rád, že si vážia prácu všetkých policajtov,“ uviedol nadpráporčík Jozef Horváth.

Vo fotogalérii: Jozef Horváth s darčekmi od dvojičiek z Liptova.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Policajta Jozefa Horvátha potešili dvojičky z Liptova
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM