Správy

Jeden z najobľúbenejších jarmokov v okolí spoznal TERMÍN: Mesto už láka predajcov

Neďaleko Nových Zámkov sa bude aj tento rok konať obľúbený jarmok. Mesto už zverejnilo prvé informácie a hľadá predajcov.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najobľúbenejších jarmokov v okolí spoznal TERMÍN: Mesto už láka predajcov
Zdroj: Rastislav Búgel

Jarmoku Šimona – Júdu každoročne láka do Štúrova tisíce návštevníkov. Mesto prezradilo termín. Do kalendárov si píšte dátum od 12. do 15. októbra.

Mesto Štúrovo už zverejnilo informácie pre záujemcov o predaj na jarmoku. „Pridelenie predajných miest predávajúcim je podmienené žiadosťou o vydanie povolenia na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na jarmoku Šimona – Júdu s prílohami,“ informuje radnica.

Nezmeškajte termín

Uchádzači sa môžu prihlásiť podaním žiadosti osobne alebo poštou. Mesto upozorňuje, aby záujemcovia o predaj neposielali žiadosti e-mailom.

„Termín uzávierky podávania žiadosti o vydanie povolenia na predaj výrobkov na jarmoku Šimona – Júdu je do 31.5.2023. Pre posúdenie zaradenia žiadosti do zoznamu uchádzačov k účasti na jarmoku Šimona – Júdu je rozhodujúci dátum prijatia žiadosti v podateľni Mestského úradu v Štúrove,“ prezradilo mesto Štúrovo.

Prečítajte si tiež

Atrakcie aj remeselníci

Pridelenie miesta na predaj počas jarmoku uchádzačom potvrdia písomne. Dostanú aj informáciu o čísle konkrétneho priradeného miesta, výške poplatku a termíne úhrady. Ak záujemca nestihne zaplatiť poplatok do stanoveného termínu, jeho miesto bude zrušené.

V zóne pre remeselníkov môže byť pridelené predajné miesto najviac 6×2 metrov. Miesta, ktoré zostanú voľné aj po termíne zasielania prihlášok, budú uvoľnené na voľný predaj od 15. septembra. Záujemcovia, ktorí chcú priniesť zábavnú atrakciu, sa môžu hlásiť do 15. augusta.

„Pre účastníkov jarmoku, ktorí nemajú stánok, je povolený voľný pohyb v jarmočných priestoroch napr. predavači tekvicových semien, koláčikov a pod. Každý účastník jarmoku Šimona – Júdu je povinný zakúpiť miesto na všetky jarmočné dni,“ upozorňuje mesto Štúrovo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM