Anton Hrachovský Šport

Ideálny čas na skúšku kanoe: Zámocký Sport Club Slovakia víta nových pretekárov

Rok po otvorení vodáckeho klubu v Nových Zámkoch je o kanoistiku stále väčší záujem. Už tento víkend sa tak v lodenici chystá Deň otvorených dverí - ideálna príležitosť vyskúšať si pádlovanie na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Ideálny čas na skúšku kanoe: Zámocký Sport Club Slovakia víta nových pretekárov
Zdroj: Sport Club Slovakia

Už je tomu rok, čo rodák z nášho mesta a slovenský pretekár Radim Kráľ premenil svoju myšlienku vybudovať nový vodácky klub v Nových Zámkoch na realitu. Už rok tak pracuje na tom, aby sa Nové Zámky časom zaradili medzi liahne slovenských talentov. O pádlovanie je v našom meste záujem, malých vodákov pribúda. Aj preto organizuje novozámocký Sport Club Slovakia Deň otvorených dverí.

Ten sa uskutoční už tento víkend,11. júna 2017 o 10:00, v novozámockej lodenici (Turistickom dome) na Komočskej ceste. Pripravené sú športové aktivity pred deti, možnosť prihlásiť svojho potomka na rýchlostnú kanoistiku alebo len tak si vyskúšať jazdu na kajaku alebo na turistickom kanoe.

Spokojnosť so zimnou prípravou

Mladí členovia novozámockého Sport Clubu Slovakia však počas uplynulých mesiacov nezaháľali, práve naopak. Zimu i jar podrobili príprave na zahájanie novej sezóny. Tí najmenší sa navyše pod vedením slovenského reprezentanta Radima Kráľa pripravovali na prechod na veľký kajak. „Zimnú prípravu sme mali veľmi pestrú a deťom veľmi pomohla po kondičnej stránke. Chodili sme plávať, posilovať a navštevovali sme telocvičnu. V polovici marca sme plynule prešli na tréningy na vode. Cez zimu, ale aj teraz na jar k nám pribúdajú ďalšie deti, čo nás veľmi teší,“ opísal zimnú prípravu mladých kanoistov zakladateľ Sport Clubu Slovakia Radim Kráľ.

„Od trinástich rokov deti pádlujú na veľkých kajakoch, takých, ako majú dospelácke kategórie. Deti prešli z minikajaku na veľký kajak bez problémov. Každým tréningom majú lepšiu stabilitu a pomaly sa chystajú na prvé preteky v už spomínaných veľkých kajakoch,“ dodal Kráľ.

„Preteková sezóna sa nám pomaly rozbieha. Deti sa na pretekoch oboznamujú so všetkým, čo preteky obnášajú. Darí sa im a myslím si, že na konci sezóny budeme môcť hodnotiť aj dobré výsledky, ktoré podľa mňa deti dosiahnu,“ vyslovil dôveru vo svojich zverencov Radim Kráľ.

Vzor aj v slovenskom olympionikovi

V uplynulých mesiacoch nasávali mladí Zámčania atmosféru svojich prvých pretekov. Na tých štúrovských stretli aj dlhoročného reprezentanta Petra Gelleho, ktorý sa pravidelne zúčastňuje Majstrovstiev sveta, Európy a Olympijskych hier. „Naše deti mali možnosť sa s ním stretnúť. Veľmi sa im to páčilo a motivovalo ich to do ďalších tréningov. Hneď na ďalšom tréningu mi povedali, že si pozerali jeho videá, ako preteká a že aj oni chcú byť takí dobrí, ako je on. Veľmi sa teším, že naši reprezentanti sa zúčastňujú našich domácich pretekov a tým idú príkladom pre mladšie generácie,“ potešene zhodnotil zakladateľ vodáctva v Zámkoch.

Najbližšiu nedeľu organizuje klub v lodenici Deň otvorených dverí. „Týmto chceme pozvať širokú verejnosť, pre deti máme pripravený bohatý program športových aktivít. Deti si tiež budú môcť skúsiť jazdu na kajaku a turistickej kanojke. Chcel by som ešte všetkých poprosiť, aby prišli na lodenicu na bicykloch alebo peši od parkoviska pri Berku. Všetkých srdečne očakávame,“ pozval Radim Kráľ fanúšikov pohybu a prírody.

Foto: ilustračné

Príprava Sport Club Slovakia Nové Zámky na novú sezónu
18
Galéria
Zdroj: Sport Club Slovakia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM