Aktualizované Krimi

HROZIVÁ nehoda! Po zrážke vlaku s autobusom hlásia niekoľko zranených

Na železničnom priecestí medzi Novými Zámkami a Dvormi nad Žitavou došlo k nehode vlaku s autobusom. Z miesta hlásia viacero zranených.

Ilustračný obrázok k článku HROZIVÁ nehoda! Po zrážke vlaku s autobusom hlásia niekoľko zranených
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/František Iván

Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti. „OS ZZS SR vysiela päť pozemných ambulancií a dva záchranárske vrtuľníky k dopravnej nehode na železničnom priecestí. Z miesta je hlásených viacero zranených,“ uviedli záchranári.

V úseku je aktuálne prerušená železničná doprava. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti.

Hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová pre TASR uviedla, že k nehode došlo krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou. Bolo však po nedávnej nehode pokazené a dnes ho mali opravovať.

Podľa neoverených informácií nehodu zapríčinila nefungujúca zvuková a svetelná signalizácia na priecestí. Tá má byť nefunkčná už tri dni. Tú pravdepodobne poškodili dážď.

Po zrážke je autobus ťažko poškodený, rušeň vlaku horí. Podľa informácií TASR evidujú po zrážke zranených aj mŕtvych.

Aktualizované 21:39 Počet obetí po štvrtkovej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch sa zvýšil na šesť. Vyplýva to z aktualizovanej informácie, ktorú zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) na sociálnej sieti.

K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. Cesta je úplne neprejazdná. Obchádzková trasa vedie po ceste I/75.

Na miesto nehody mieri aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a policajný viceprezident pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Zdroj: Facebook

❗️Udalosť s hromadným postihnutím osôb❗️ NEHODA AUTOBUSU A VLAKU NOVÉ ZÁMKY smer Dvory nad Žitavou - Operačné...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Thursday, June 27, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM