Anton Hrachovský Kultúra

Hľadáte program na víkend v Nových Zámkoch? Pozrite na TIETO podujatia

Voľné dni môžete v Nových Zámkoch a okolí stráviť na rôznych miestach. Inšpirujte sa ponukou, ktorú sme pre vás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte program na víkend v Nových Zámkoch? Pozrite na TIETO podujatia
Foto: Anton Hrachovský

PORCIUNKULA

od 26. do 28. júla, Hlavné námestie, Park na Bernolákovom námestí

Tak ako po každý rok, aj tento si Novozámčania užijú jarmok pri príležitosti osláv kresťanského sviatku Porciunkula. Na Hlavnom námestí a v Bernolákovom parku sa odohrá počas troch dní, od štvrtka 26. júla do soboty 28. júla. Ťahákmi budú určite vystúpenia speváčok Zuzany Smatanovej a Dary Rolins alebo Igora Kmeťa mladšieho. Kompletný program nájdete aj v našom článku.

KLENOTY TIBETU

od 27. júla do 30. septembra, Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch

Návštevníci budú mať možnosť vidieť sochy, obrazy i rituálne predmety, ktoré státisíce ľudí v budhistických krajinách i mimo nich používajú ako pomôcku pri hľadaní vnútornej spokojnosti. Zrejme najznámejším artefaktom bude na výstave socha Budhu, chýbať však nebudú ani thangky, tradičné obrazy zarámované v látke zobrazujúce väčšinou niektorý z meditačných aspektov.

HVIEZDNA SCÉNA: CRAZY MINDS

27. júla o 20:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

V piatok pokračuje 3. ročník hudobnej série Hviezdna scéna. Počas letných večerov dostanú priestor viacerí umelci, tentoraz sa na pódiu predstaví pop-rocková skupina Crazy Minds. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Csemadoku.

NOVOZÁMOCKÁ SÚŤAŽ VO VARENÍ GULÁŠU

28. júla, od 9:00, Park na Bernolákovom námestí

Súťažné varenie gulášu je počas leta v Nových Zámkoch už tradíciou. Majstri v príprave tohto obľúbeného pokrmu sa už čoskoro – v sobotu 28. júla, zídu v Parku na Bernolákovom námestí, kde rozložia svoje kotlíky. Gurmáni tak budú mať možnosť ukázať svoje kulinárske umenie a navariť ten najlepší guláš v meste.

REMESELNÝ HANDMADE TRH

28. júla, Park na Bernolákovom námestí

Súčasťou Porciunkuly budú aj sprievodné podujatia ako Handmade trh, na ktorom budú tvoriví Novozámčania a ľudia z okolia ponúkať svoje ručne vyrobené veci.

VIAC SPOLU

28. júla, od 9:30 do 11:30, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

V miestnej galérii sa budú v sobotu konať tvorivé dielne určené pre spoločnú tvorbu troch generácií rodín.

DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ

29. júla o 10:00, Astronomický kabinet, Tabaková ulica

Divadlo z domčeka prináša príbeh o princovi Matejovi a jeho druhoch, ktorí mu pomôžu získať srdce krásnej princeznej. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie odohrá v Dome kultúry Kovak.

PO VOĽNOM PÁDE

od 27. júla do 1. septembra 2018, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch má v talóne ďalšiu zaujímavú výstavu. Vo svojích priestoroch vystaví diela maliarky žijúcej v Düsseldorfe a Budapešti. Ágnes Stiller-Luzsicza viažu k nášmu mestu rodinné vzťahy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM