Anton Hrachovský Futbal

Futbalisti rozstrieľali Gabčíkovo, kapitán Ešek odohral duel so zlomenou rukou

Novozámčania privítali na domácej pôde súpera zo stredu tabuľky. Diváci si užili gólovú kanonádu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti rozstrieľali Gabčíkovo, kapitán Ešek odohral duel so zlomenou rukou
Foto: Rastislav Búgel

V rámci 31. kola 3.Ligy – Západ si Novozámčania hladko poradili so súperom z Gabčíkova. 416 platiacich divákov si užilo gólovo potentné dopoludnie, o dva presné zásahy sa postaral útočník Matej Švajda, po jednom góle pridali Kojo Matić, Viktor Kráľ a Tawanda Muchaya. Po 32 stretnutiach tak Zámkom patrí 15. priečka s 1-bodovou stratou na 14. Šaľu. V najbližšom kole pocestujú naši futbalisti do Púchova, ktorému patrí tretie miesto. Do konca sezóny ostáva odohrať ešte štyri kolá.

FKM Nové Zámky – ŠK 1923 Gabčíkovo 5:0 (2:0)

Góly: 6. Matić, 30., 61. Švajda, 74. Kráľ, 78. Muchaya
Zostava FKM: Juhás – Ešek, Petráš, Poluch (69. Letko), Baksics, Horáček, Korman, Matić (62. Gulyás), Muchaya, Kráľ, Švajda (77. Košút)

„Dnes to bolo z hľadiska prístupu, bojovnosti a tímovisti znovu to mužstvo, ktoré chceme vidieť čo najčastejšie. Už na piatkovom rannom predzápasovom tréningu bolo cítiť veľké odhodlanie. Chalani to dokázali preniesť aj do zápasu. Za šesť dní sme odohrali tretí náročný zápas, chvalabohu víťazný. Pomohol nám rýchly gól. Výsledok znie jednoznačne, ale bol to tuhý boj o každú loptu. Ukázali sme kvalitu a rýchlosť v ofenzívnej fáze. Okrem 5 gólov sme si vypracovali ešte minimálne toľko isto čistých šancí. Takto sa hrá futbal a je jedno, či o majstra alebo záchranu. Ešek hral so zlomenou rukou, Korman odohral vyše hodinu s roztrhnutou perou a až po zápase išiel na chirurgický zákrok. Tieto pozitívne príklady prístupu dodávajú kolektívu silu. Teraz však už začína príprava na Púchov, odkiaľ sa nechceme vrátiť s prázdnymi rukami,“ povedal po zápase pre klubový web tréner Peter Lérant.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM