Anton Hrachovský Hokej

FOTO: Novozámčania nestačili na súpera z východu, s Košicami prvá prehra v sezóne

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 4. kola Tipsport Ligy na ľade MHC Mikron Nové Zámky 3:2 a triumfovali tak aj v piatom zápase novej sezóny v rade. "Oceliari" tak nestratili ešte ani bod a na čele tabuľky vystriedali práve Novozámčanov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novozámčania nestačili na súpera z východu, s Košicami prvá prehra v sezóne
9
Galéria
Zdroj: TASR

Súboj prvých dvoch tímov Tipsport Ligy začali lepšie hostia. Do vedenia ich poslal nahodeným pukom od modrej čiary Lenďák. Na druhej strane Ručkayov švih tesne minul Habalovu bránu. V polovici úvodného dejstva hrali hostia prvú presilovú hru zápasu, no vytvorený tlak nedokázali pretaviť v druhý gól. V úvode oslabenia mohli zaváhanie Košarišťana pri rozohrávke potrestať Galamboš s Haščákom, no bez úspechu. Hráčom z metropoly východného Slovenska sa podarilo skórovať do prvej prestávky ešte raz. Počas presilovky sa dostal k puku na ľavom kruhu Kafka a bez prípravy prepálil domáceho gólmana.

V druhej tretine nadviazali Novozámčania na svoj výkon z víťazného derby s Nitrou a hneď sa to odzrkadlilo aj na skóre duelu. Radosť na domácich tribúnach priniesla už 57. sekunda druhého dejstva, keď si na Juríkovu prihrávku výborne nakorčuľoval Ručkay a pohotovo poslal puk do košickej siete. O päť minút neskôr sa tvrdou strelou presadil domáci obranca König a bolo vyrovnané. Radosť domácich však netrvala dlho, v 34. minúte im strelil gól Nagy a hostia z východu išli opäť do vedenia.

Blízko k vyrovnaniu bola Videlkova formácia, ale šťastena stála pri hosťoch. Gólom neskončila ani Hričinova zadovka v tesnej blízkosti pred Košarišťanom. Deväť minút pred koncom mohol vo vlastnom oslabení vyrovnať s chuťou hrajúci Ručkay, ale v skrumáži pred Habalovou bránou neuspel. A keď domáci nevyužili ani početnú výhodu, pripísali si Košičania piatu výhru v sezóne. Vďaka tomu sa po piatich dueloch osamostatnili na špici ligovej tabuľky.

MHC Nové Zámky – HC Košice 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 21. Ručkay (Zbořil, Jurík), 26. König (Štrauch, Nejezchleb) – 3. Lenďák (Klíma), 17. Kafka (Pretnar), 34. Nagy (McDowell). Rozhodovali: Jonák, Goga – Výleta, D. Konc ml., vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1834 divákov.

Zostavy:

Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, König, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Videlka, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Ondrušek

Košice: Habal – Dudáš, Čížek, Koch, Pretnar, Pulli, McDowell, Lenďák, Krajňák – Kafka, Brophey, Netík – Nagy, Suja, Haščák – Šoltés, Galamboš, Spilár – Hričina, Klíma, Žitný

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

MHC Nové Zámky – HC Košice 2:3
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM