Anton Hrachovský Kultúra

Festival Kamzíkfest 2017 sa blíži: Opäť ponúkne nádherné filmy z prírody

Už tretí raz sa v Nových Zámkoch odohrá festival zameraný na premietanie outdoorových filmov a diskusiu o potulkách prírodou. Prednášajúci porozprávajú o svojich cestách Slovenskom, Európou, Afrikou či Južnou Amerikou.

Ilustračný obrázok k článku Festival Kamzíkfest 2017 sa blíži: Opäť ponúkne nádherné filmy z prírody
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Pri potulkách prírodou človek človek často nielen zrelaxuje a spozná nové miesta ale, ako hovoria samotní turisti, často nadviaže priateľstvá na celý život. Ak teda hľadáte inšpiráciu na dobrodružné potulky prírodou, určite by ste nemali vynechať 3. ročník Kamzíkfestu, ktorý sa bude konať v Nových Zámkoch už najbližší víkend 11. marca 2017 od 13:00 v miestnom Dome kultúry na Hlavnom námestí.

Aj „starí“ známi cestovatelia

Pre tých, čo zatiaľ nevedia, Kamzíkfest je festivalové premietanie krátkych outdoorových filmov a cestopisných prezentácií. Ako sme už spomenuli, tento rok je pripravené už jeho tretie pokračovanie. Za vznikom tohto festivalu stoja nadšetci turistiky a lezectva, ktorí ešte v roku 2014 založili Turistický klub Kamzík Nové Zámky. O zážitkoch z Dolomitov sa podelí Novozámčan Marián Gažúr, s ktorým sme sa minulý rok porozprávali o jeho potulkách Európou.

Na festivale okrem Mariána Gažúra vystúpi aj fotograf a cestovateľ Martin Sipták. Ten predstaví tentoraz svoje potulky severoafrickým Marokom. Medzi ďalšími hosťami festivalu nebude chýbať ani cestovateľ, horolezec a vášnivý milovník hôr Vlado Vričan, ktorý pred rokom predstavil svoj krátky film Biancograt z výstupu na najvyšší vrch Východných Álp Piz Bernina. Tento rok porozpráva o výstupe na Cima Grande, čo je jeden z najznámejších symbolov Dolomitov alebo Ortler – najvyššiu horu pohoria Ortlerské Alpy v Taliansku.

To samozrejme nie je všetko, svoje zážitky z ciest po Slovensku, Európe, Afrike či Južnej Amerike vyrozprávajú i ďalší cestovatelia.

Program Kamzíkfestu 2017

  • Kamzíčatá
  • Marián Gažúr (Nové Zámky) – Dolomity
  • Michal Filip (Bratislava) – Wildspitze, Similaun, Triglav
  • Jaroslav Sekereš (Žarnovica) – Škótsko
  • Vlado Vričan (Žilina) – Cima Grande (2999 mnm), Ortler (3905 mnm)
  • Peter Muzika (Nové Zámky) – Nový Zéland
  • Jozef Sádecký (Považská Bystrica) – Slovenská krajina
  • Martin Sipták (Nitra) – Maroko
  • Dušan Fuska (Nitra) – Peru, Huascaran (6650 mnm)

Sprievodným programom bude výstava fotiek s prírodnou tematikou a tombola. Vstup na festival je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM