Anton Hrachovský Kultúra

Fašiangovú zabíjačku v Zámkoch navštívili aj deti, podvečer hlavne seniori, FOTO

K Fašiangom patrí aj zabíjačka. Cez týždeň ju aj s ochutnávkou čerstvých špecialít zorganizovalo aj mesto Nové Zámky pred halou Milénium.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangovú zabíjačku v Zámkoch navštívili aj deti, podvečer hlavne seniori, FOTO
13
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Doobeda 13. februára sa pod šiatorom pred halou Milénium objavilo niekoľko skupiniek školákov, ktorý na vlastné oči videli, ako sa spracováva mäso a ďalšie časti prasaťa. Ako predjedlo si mohli návštevníci dať pagáče či klasiku – mastný chlieb s cibuľou. Zabíjali sa tri prasce a na stole tak poobede skončilo množstvo klobások, tlačenky, pečeného mäsa, oškvarkov, kaše či huriek.

Deti aj seniori

Za účasti primátora a oboch viceprimátorov si za symbolické 1 euro prišlo odstáť rad množstvo návštevníkov. Kým doobeda navštívili zabíjačku desiatky detí, na poobednom programe s ochutnávkou v Miléniu sa okolo piatej podvečer zišlo zhruba 350 ľudí, v drvivej väčšine seniorského veku.

„Som veľmi rád, že doobeda tu bolo neskutočne veľa detí. Detí, ktoré naozaj už nevedia, o čom je tradícia zabíjačky a možno nevedia, ako sa mäsko dostane do ich kuchýň, nevedia, čo sú oškvarky a možno, keď ochutnajú klobásu, tak si myslia, že je to z kuraťa,“ povedal pred kultúrnym vystúpením primátor mesta.

K jedlu si návštevníci užili aj kultúrnu vložku. O tú sa postaral harmonikár František Meliška spolu s muzikantmi a zborom seniorov, pri speve ktorých si nejeden z účastníkov pokyvoval hlavou.

Fašiangová zabíjačka v Nových Zámkoch 2018
13
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM