Anton Hrachovský Kultúra

Európsky týždeň mobility: Na Novozámčanov čaká program v centre ale aj cyklojazda

Celosvetovú kampaň si užijú aj obyvatelia Nových Zámkov. Na Deň Zeme bude MHD v meste zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility: Na Novozámčanov čaká program v centre ale aj cyklojazda
Zdroj: TASR

Európsky týždeň mobility prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy.

Aj Zámky sa zapájajú

Do celosvetovej výzvy sa zapoja aj Nové Zámky. Vo štvrtok 20. septembra sa budú od 9:00 do 13:00 konať na Hlavnom námestí rôzne programy a prezentácie. Objaví sa nafukovací SKUSBUS a tiež náučný autobus MHD s videoprojekciou. Chýbať nebude ani prezentácia zdieľaných bicyklov.

O dva dni neskôr, 22. septembra 2018 sa oslavuje Deň bez áut. V Nových Zámkoch bude pri tej príležitosti možné využiť cestovanie v MHD zadarmo.

Ďalšia cyklojazda

Európsky týždeň mobility 2018 sa oslavuje v termíne začína 16. a končí 22. septembra, čo je zároveň Deň bez áut. Na svoje si tak prídu aj aktívni vyznávači bicyklovania. Postará sa o to skupina Novozámocký CykloParťák, ktorá po dvoch nočných cyklojazdách pripravila dennú s názvom Critical Mass Nové Zámky. Jej cieľom je popri zapojení sa do celosvetovej výzvy aj nenásilná forma upriamenia pozornosti na to, že aj cyklisti sú účastníkmi cestnej premávky a treba s nimi rátať.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM