Anton Hrachovský Hokej

Emotívna rozlúčka s fanúšikmi: Zámčania prišli o elitného útočníka, VIDEO

Tím z Nových Zámkov sa bude musieť zaobísť bez svojej útočnej hviezdy. Tá si to namierila do susedných Čiech.

Ilustračný obrázok k článku Emotívna rozlúčka s fanúšikmi: Zámčania prišli o elitného útočníka, VIDEO
8
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Tipsportligový hokejový tím HC Nové Zámky sa už bude musieť zaobísť bez služieb útočníka Tomáša Pospíšila. Najproduktívnejší hráč tímu a ôsmy najproduktívnejší hráč ligy totiž prestupuje do českej Tipsport extraligy.

Prestup do extraligy, ale českej

Novým pôsobiskom 32-ročného krídelníka bude 13. tím českej extraligy HC Verva Litvínov.

„Je to pre mňa obrovská motivácia a šanca, ktorú chcem využiť. Bol som tu dva roky neskutočne spokojný. Chcem poďakovať fanúšikom aj vedeniu za dva krásne roky, ktoré som tu prežil. Dúfam, že sa v budúcnosti ešte uvidíme,“ odkázal fanúšikom Nových Zámkov Tomáš Pospíšil.

"Tomáš má veľmi podarenú sezónu, má skúsenosti z českej extraligy a je to ďalšia posila do našich ofenzívnych radov. Mal by nám pomôcť posunúť sa vyššie v tabuľke. Jeho extraligové skúsenosti budú určite prínosom. Týmto krokom sme rozšírili kvalitu nášho kádra,“ vyjadril sa na margo príchodu Pospíšila riaditeľ litvínovského klubu Jiří Šlégr.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Rodák zo Šumperku prišiel do Nových Zámkov pred sezónou 2018/2019. V drese „býkov“ odohral 72 tipsportligových duelov, v ktorých strelil 32 gólov a na ďalších 40 prihral.

V aktuálnom ročníku 2019/2020 bol najproduktívnejším hráčom Zámčanov a ôsmym najproduktívnejším hráčom ligy. V 41 zápasoch si pripísal 42 bodov (18+24).

Veľkú časť svojej prvej sezóny (2018/2019) v Zámkoch vynechal pre zranenie. Napriek tomu si v 31 zápasoch pripísal 30 bodov za 14 gólov a 16 asistencií.

Zámčanov čakajú najbližšie dva zápasy na ľade súperov. V piatok 31. januára sa predstavia v Detve a v nedeľu 2. februára vykorčuľujú na ľad vo Zvolene. O jeden a pol týždňa, v stredu 12. februára, privítajú Banskú Bystricu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM