Kultúra

Dva dni v Nových Zámkoch budú patriť skvelej hudbe: Prichádza Jazz Blues Jamboree

Milovníci kvalitnej hudby si prídu na svoje. Čo nás čaká v novozámockom Kine Mier?

Ilustračný obrázok k článku Dva dni v Nových Zámkoch budú patriť skvelej hudbe: Prichádza Jazz Blues Jamboree
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Novozámocké kino Mier bude od 17. do 18. februára patriť jazzovej a bluesovej hudbe. Prichádza XVII. ročník festivalu Jazz Blues Jamboree.

Blížiaci sa ročník bude venovaný pamiatke 110. výročia narodenia významného amerického pianistu Pinetopa Perkinsa

Kvalitní interpreti

„O tom, že Nové Zámky nemajú o hudobné talenty núdzu, sa presvedčíme v prvý deň festivalu, a to hneď trikrát! Podujatie otvorí mladá energická brnensko-slovenská jazz-funk-groove formácia OLIVER KUCHAROVIČ QUARTET, zoskupená okolo novozámockého basgitaristu Olivera Kucharoviča. Jeho spoluhráčmi sú Jan Baroš (klávesy), Daniel Kéry (gitara) a Viktor Mudrák (bicie),“ povedal pre web mesta člen organizačného tímu festivalu Libor Ondrejčík.

Živá hudba nás zabaví aj počas programových prestávok. Na malom pódiu sa predstaví domáci gitarista Ferenc Farkas. V programe nebude chýbať vystúpenie BEREZA & KOTLÁR a aj CROSSOVER BLUES. V prestávke návštevníkov poteší Bossa Rosa.

Prečítajte si tiež

„SILVIA JOSIFOSKA pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od 90. rokov a vďaka svojmu nenapodobniteľnému hlasu a originálnemu prejavu je považovaná za našu najlepšiu bluesovú speváčku. Spolu s hudobníkmi, patriacimi k slovenskej špičke, vo formácii Pišta Lengyel (gitara), Erich Boboš Procházka (harmonika), Martin Gašpar (basgitara), Martin Wittgruber (klávesy) a Igor Ajdži Sabo (bicie), predstaví svoj najnovší počin – album Closer,“ dodáva Libor Ondrejčík.

Koľko zaplatíme za vstup?

O dobrú náladu sa postará aj maďarská rhythm & bluesová formácia SONNY & HIS WILD COWS, ktorá za 20 rokov existencia vystúpila na klubových a festivalových pódiách v 19 krajinách po celej Európe.

Za vstup počas piatka zaplatíme 10 eur v predpredaji (12 eur na mieste), v sobotu stojí vstupné 13 eur (na mieste 15 eur). Záujemcovia si môžu zaobstarať aj permanentku na oba dni za 21 eur v predpredaji (25 eur na mieste).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM