Anton Hrachovský Šport

Dostihový sviatok v Šuranoch: Domáce stajne so ziskom viacerých prvenstiev, FOTO

Na dostihových pretekoch v Šuranoch sa predstavili aj domáce stajne. Svoje štarty premenili na zisk niekoľkých víťazstiev.

Ilustračný obrázok k článku Dostihový sviatok v Šuranoch: Domáce stajne so ziskom viacerých prvenstiev, FOTO
11
Galéria
Foto: Renáta Kozlíková

Dostihový seriál na Slovensku má za sebou štvrtý tohtoročný pretek. V Šuranoch sa odohrali po troch úvodných podujatiach sezóny 2019 rovinové a prekážkové dostihy. Na programe boli okrem Ceny primátora mesta Šurany a ďalších aj dostihy miniklusákov.

V aktuálnom ročníku je naplánovaných celkovo 20 dostihových mítingov, z toho až 16 v Bratislave, dva v Topoľčiankach a po jednom v Šuranoch a Senici.

Seriál pokračoval v Šuranoch

Domáci džokej Martin Cagáň sa na dostihoch opäť predstavil vo farbách dvoch domácich stajní – Lokotrans Slovakia a TJ Slávia Šurany. V celkovo piatich pretekoch si pripísal tri výhry.

Domáca stajňa Lokotrans Slovakia si pripísala dve víťazstvá a jedno druhé miesto. Džokej Martin Cagáň triumfoval v pretekoch Ceny Rybníka Mederčina (3400 m) so 6-ročným valachom Paris Eiffel z Írska. K tomu pridal víťazstvo na Cene Autoservisu Jozef Csernyanszki (3140 m prekážky) na 7-ročnej írskej kobyle Waaya.

Okrem toho si pripísal druhé miesto na Memoriáli Ing. Róberta Vrbu (3200 m) s nemeckým 9-ročným valachom menom Krösus.

V rámci štvrtého podujatia sezóny 2019 bola na preteky pripravená aj druhá domáca stajňa TJ Slávia Šurany, opäť s džokejom Martinom Cagáňom.

V jej farbách ukoristil jedno prvé miesto (Cena Ing. Víta Drgona, 3140 m prekážky) na chrbte 9-ročného valacha Quick Dart. V preteku Ceny primátora mesta Šurany (steeplechase – 3900 m) obsadil 5. miesto s kobylou Green Flash.

Najbližšími sú v termínovej listine na rok 2019 dostihy Jarnej ceny kobýl a Veľká jarná cena 12. mája v Bratislave.

Dostihy v Šuranoch s bohatou históriou

Za najúspešnejšiu sezónu v histórii šurianskeho jazdectva možno považovať ročník 2013, keď bola tunajšia stajňa vyhodnotená ako najlepší prekážkový oddiel v rámci Slovenska.

Titul šampióna trénerov prekážkových koní putoval do rúk Jána Cagáňa, pričom jeho syn Martin Cagáň sa stal šampiónom medzi prekážkovými jazdcami.

V priloženej fotogalérii môžete vidieť, ako to vyzeralo na šurianskom závodisku.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Dostihový pretek v Šuranoch
11
Galéria
Foto: Renáta Kozlíková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM