Anton Hrachovský Správy

Došlo aj na dezinfekciu: V uliciach Zámkov sú pracovníci s postrekom

Dezinfekciu verejných priestranstiev začali v týchto dňoch realizovať aj v Nových Zámkoch. Mesto začalo s ošetrovaním zastávok a lavičiek. Rad došiel aj na železničnú stanicu.

Ilustračný obrázok k článku Došlo aj na dezinfekciu: V uliciach Zámkov sú pracovníci s postrekom
44
Galéria
Zdroj: Novovital

Proti šíreniu nákazy novým koronavírusom bojujú občania, samosprávy i štát rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je aj plošná dezinfekcia verejných priestranstiev. Rozbehla sa už vo viacerých slovenských mestách.

Dezinfekcia v uliciach

Po ich vzore sa s ňou začalo aj v tom našom. Na základe objednávky radnice ju vykonáva mestská príspevková organizácia Novovital.

V Nových Zámkoch začala dezinfekcia verejných priestranstiev.

„Dezinfikovali sme všetky autobusové zastávky. Zajtra budeme pokračovať s dezinfekciou lavičiek,“ informovala ešte v pondelok na sociálnej sieti spoločnosť Novovital. „Chceme občanov poprosiť, aby boli k našim zamestnancom ohľaduplní a dbali na ich nariadenia,“ dodali zástupcovia Novovitalu.

Na rad došla aj železničná stanica

V pondelok 6. apríla prebehla dezinfekcia aj na železničnej stanici a v jej okolí. Keďže budova stanice nepatrí mestu, dezinfekcia nemohla byť financovaná z mestského rozpočtu. Zaplatiť ju tak mal z vlastných prostriedkov primátor Otokar Klein.

V uplynulých týždňoch už prebehla dezinfekcia smetiakov a kontajnerovísk.

Ulice Nových Zámkov sú takmer úplne vyprázdnené
44
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM