Viktória Botošová Rôzne

Dobrovoľníci si na Sihoti vyhrnuli rukávy a pustili sa do roboty: Nájdete rozdiely na FOTKÁCH? :)

Brigáda novozámockých aktivistov dopadla opäť úspešne. Nasvedčujú tomu kontajnery plné smetí, ktoré sa za posledné roky nazhromaždili pod haťou Mlyna na Sihoti.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci si na Sihoti vyhrnuli rukávy a pustili sa do roboty: Nájdete rozdiely na FOTKÁCH? :)
Zdroj: Dnes24.sk

Dva obrázky, ten istý uhol. Nájdete rozdiel? Určite áno. Rozdiel je vo vyčistenej hati a v plných kontajneroch, ktoré na odpadky zabezpečil Mestský úrad Nové Zámky. Brigáda upratovania vodnej plochy pod haťou Mlyna sa konala 1.augusta 2015. Zúčastnilo sa jej 15 šikovných dobrovoľníkov, ktorým sa podarilo úspešne odstrániť nebiologické odpadky nazhromaždené pod haťou za posledné roky. A bolo ich poriadne veľa.

„Ďakujem za účasť a odhodlanie všetkým, ktorí priložili ruku k dielu. Výsledok hovorí o všetkom. Naplnili sa dva veľké kontajnery,“ uvádza Stanislav Horňák.

„Miestna požičovňa člnov zabezpečila čln, vďaka ktorému sa podarilo vyzbierať odpadky pozdĺž vnútornej strany jazera a vytiahnuť veľké kusy dreva na čln," vysvetľuje aktivista Stanislav Horňák. Okrem vodnej plochy vyčistili aj Sihoť. „Pozbieralo sa približne 10 vriec odpadkov skoro po celej Sihoti a ja si myslím, že sme odviedli kus roboty.Už teraz riešime ako Občianske združenie ZNZ ďalšiu brigádu.“

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Archív ZNZ

Nájdete rozdiel? Určite áno: Dva preplnené kontajnery odpadkov vs. vyčistená hať
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM