Správy

Dobrá správa pre pacientov: V Komárne otvorili novú magnetickú rezonanciu, FOTO

Nemocnica v Komárne otvorila nové pracovisko magnetickej rezonancie. Prví pacienti absolvujú vyšetrenie už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre pacientov: V Komárne otvorili novú magnetickú rezonanciu, FOTO
5
Galéria

Nemocnica Agel Komárno vo štvrtok otvorila nové pracovisko magnetickej rezonancie. Je umiestnené v novej budove urgentného príjmu s recepciou. Celková investícia vrátane stavebných úprav dosiahla 1,5 milióna eur a nemocnica ju hradila z vlastných zdrojov, informoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Prví pacienti absolvujú vyšetrenie v Komárne budúci týždeň.

„Budú sa tu realizovať nielen vyšetrenia hospitalizovaných pacientov, pacientov z neurologickej, chirurgickej a gastroskopickej ambulancie, ale aj pacientov z externých ambulancií v okolí,“ potvrdil Jaška. Aktuálne je uzatvorená zmluva so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, do konca januára by mali pribudnúť aj zmluvy s ostatnými zdravotnými poisťovňami.

Prečítajte si tiež

Stovky tisíc pacientov

Prístroj typu 1,5 T od firmy Siemens Healthineers bol do nemocnice dopravený v závere uplynulého roka. Jeho osadeniu predchádzali stavebné úpravy priestorov, ktoré bolo potrebné kompletne zrekonštruovať a novému diagnostickému zariadeniu prispôsobiť.

Okres Komárno má 110-tisíc obyvateľov.

Plánovaný spád onkologických pacientov sa blíži k číslu 600-tisíc. Pracovisko magnetickej rezonancie v regióne roky chýbalo, pacienti dochádzali na vyšetrenie do Nových Zámkov alebo Dunajskej Stredy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nová magnetická rezonancia v Komárne
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM