Viktória Botošová Krimi

Dezorientovaný a bez dokladov, prešiel pešo 55 km: Józsefa (71) zachránil jeden telefonát

József (71) prešiel pešo päťdesiatpäť kilometrov a vôbec nevedel, kde sa nachádza. Dezorientovaný a bez dokladov sa ocitol v susednom štáte a len vďaka všímavosti a rýchlemu zásahu prežil...Čítajte, čo sa dialo.

Ilustračný obrázok k článku Dezorientovaný a bez dokladov, prešiel pešo 55 km: Józsefa (71) zachránil jeden telefonát
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok popoludní nahlásila všímavá žena na políciu, že na ceste pri Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda sa nachádza túlajúci sa starší človek.

Polícia išla na miesto a zistila, že po ceste sa pohybuje starší muž, ktorý bol zjavne dezorientovaný, ťažko rozprával, nevedel napísať svoje meno a nemal pri sebe žiadne doklady. Informovala o tom krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako povedala, policajti z Veľkého Medera mu privolali rýchlu zdravotnícku pomoc, pričom muža pre podozrenie z infarktu hospitalizovali v dunajskostredskej nemocnici na oddelení intenzívnej starostlivosti. Zároveň začali pátrať po jeho totožnosti.

„Prostredníctvom Spoločného kontaktného pracoviska Čunovo – Rajka polícia zistila, že ide o 71-ročného Józsefa, občana Maďarska. Rodinní príslušníci práve nahlásili v Maďarsku jeho nezvestnosť. Starček prešiel pešo od domu asi 55 km a nevedel vôbec, kde sa nachádza,“ priblížila hovorkyňa.

Dodala, že vďaka postoju ženy, ktorá neváhala zatelefonovať na políciu, mohli policajti okamžite konať a starčekovi tak zachrániť život.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM