Anton Hrachovský Správy

Dezinfekcia bytoviek v Zámkoch: Správca bytov ju zabezpečuje na požiadanie domovníka

V meste sa rozbehla dezinfekcia bytových priestorov. Správca bytov dostal už množstvo objednávok.

Ilustračný obrázok k článku Dezinfekcia bytoviek v Zámkoch: Správca bytov ju zabezpečuje na požiadanie domovníka
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Jednou z foriem na potlačenie šíriacej sa infekcie novým koronavírusom je dezinfekcia. Uplynulý týždeň prebehla dezinfekcia autobusových zastávok a lavičiek, čo si na starosti zobrala mestská spoločnosť Novovital.

Už predtým boli dezinfikované smetiaky a kontajneroviská, o ktoré sa zase postarala firma Brantner zaoberajúca sa nakladaním s odpadmi.

Rozhodne domovník

Možnosť dezinfekcie spoločných priestorov ponúkla najnovšie aj ďalšia zo spoločností. Bytkomfort ju zabezpečuje v bytovkách, ktoré spravuje. V Zámkoch ide o zhruba 300 bytoviek, čo je asi 500 vchodov.

Na dezinfekciu sme oslovili viacero firiem, vybrali sme tú s najnižšou cenovou ponukou. Do štvrtka (9.4. – pozn. red.) sme dostali objednávky na dezinfekciu zhruba 200 bytových vchodov," prezradil pre Dnes24 konateľ Bytkomfortu Lukáš Štefánik.

O realizácii dezinfekcie môže požiadať domovník tej-ktorej bytovky.

„Nakoľko ide o celosvetovú pandémiu, je možné riešiť túto službu ako požiadavku zástupcu vlastníka bez schválenia nadpolovičnej väčšiny vlastníkov v bytovom dome,“ informuje Bytkomfort.

Ceny za dezinfekciu sú rôzne v závislosti od počtu poschodí bytoviek. V prípade 3-poschodových ide o sumu zhruba 35 eur bez DPH za vchod, pri 12-poschodových panelákoch je to zhruba 85 eur bez DPH.

Dezinfekcia bytoviek v Nových Zámkoch
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nové Zámky
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM