Anton Hrachovský Samospráva

Ďalšie parkovisko na sídlisku? Radnica zaujala stanovisko

Medzi obyvateľmi sa rozšírila fáma, že mesto chce na jednom zo sídlisk vybudovať nové parkovisko. K téme sa vyjadril aj samotný mestský úrad.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie parkovisko na sídlisku? Radnica zaujala stanovisko
3
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Medzi obyvateľmi Nových Zámkov sa rozšírila informácia, že radnica plánuje na sídlisku Juh budovať ďalšie parkovisko. Má ísť o priestranstvo vo vnútrobloku ulíc J. Kráľa – Šoltésovej.

Ďalšie parkovisko?

Tému predniesol na májovom mestskom zastupiteľstve poslanec Štefan Pivoda. Mesto túto informáciu dementovalo.

Zámer budovať parkovisko v tejto lokalite vylúčila Monika Kutenicsová, vedúca Odboru komunálnych služieb na radnici. „Nemáme to v pláne a ani sme nerozmýšľali v tejto oblasti robiť parkovisko,“ potvrdila Kutenicsová.

Rozpočet nepustí

Prípadnú ambíciu radnice by aj tak brzdila prebiehajúca koronakríza. Mesto čaká finančný výpadok, odhady hovoria o sume 2,4 milióna eur, a to len z podielových daní.

O ďalšie prostriedky príde mesto kvôli tomu, že príspevková organizácia Novovital počas koronakrízy nemôže resp. nemohla vykonávať podnikateľskú činnosť vo viacerých zo svojich prevádzok. Patria medzi ne napríklad reštaurácia Panoráma, výber poplatkov za parkovanie, plaváreň a ohrozený je aj chod termálneho kúpaliska.

„Neuvažujeme nad tým ani z toho dôvodu, že krízový rozpočet sa vo veľkej miere dotkol aj Odboru komunálnych služieb,“ dodala Monika Kutenicsová.

Do komunálnych služieb má ísť v roku 2020 zhruba o 400-tisíc eur menej. Drvivá väčšina tejto sumy sa podľa Kutenicsovej týka pôvodne zamýšľaných investícií do oblasti dopravy.

Parkovisko na sídlisku nevznikne
3
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM