Rôzne Správy

CHĽABA je v suchu! Cesta do obce je SPREJAZDNENÁ!

Prístupová cesta do obce Chľaba v okrese Nové Zámky bola opäť otvorená. Premávať začala aj autobusová linka regionálneho dopravcu.

Ilustračný obrázok k článku CHĽABA je v suchu! Cesta do obce je SPREJAZDNENÁ!
Zdroj: NSK

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) informuje, že vodohospodári dnes (23. 9. 2024) rozobrali protipovodňovú bariéru pod železničným nadjazdom, vďaka ktorej bolo možné ochrániť obec Kamenica nad Hronom. Do práce sa potom pustila Regionálna správa a údržba ciest (RSÚC).

Vyčistená a bezpečná

Pracovníci RSÚC v Štúrove skontrolovali a vyčistili vozovku. „V určitých úsekoch voda vymyla krajnicu, ktorú budeme musieť v najbližších dňoch dosypať,“ dodáva NSK.

Sprejazdnená je už aj cesta III/1515, ktorá kopíruje tok rieky a je jedinou prístupovou cestou do Chľaby zo slovenskej strany územia.

Dobrou správou pre obyvateľov obce Chľaba je, že opäť premáva autobusová linka regionálneho dopravcu č. 404 448 Štúrovo – Obec Chľaba – Helemba Község. „Dočasné dopravné spojenie medzi Chľabou a Štúrovom, ktoré zabezpečujú vybrané medzinárodné vlaky, bude fungovať už iba dnes,“ dodáva NSK.

Nitrianska župa zároveň upozorňuje, že „cezhraničný most ponad Ipeľ v smere do Maďarska zostáva naďalej zatvorený“.

CHĽABA JE UŽ V SUCHU ⚠️ Vodohospodári v pondelok ráno rozobrali protipovodňovú bariéru pod železničným nadjazdom, vďaka...

Posted by Nitriansky samosprávny kraj on Monday, September 23, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM