Anton Hrachovský Samospráva

Boj s horúčavami v Zámkoch: Po roku obnovili a pridali rozprašovače vodnej pary

Pred rokom ich niekto ukradol. Toto leto sa ich mesto rozhodlo v dôsledku pretrvávajúcich tropických teplôt obnoviť a doplniť.

Ilustračný obrázok k článku Boj s horúčavami v Zámkoch: Po roku obnovili a pridali rozprašovače vodnej pary
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, rozprašovacie zariadenie je umiestnené na ulici M.R. Štefánika – na Korze. Podľa jej slov samospráva v júli 2015 za účelom zmiernenia extrémnych teplôt a spríjemnenia klímy mesta objednala pre občanov a návštevníkov centra rozprašovacie zariadenie, umiestnené na spomínanej ulici.

„Rozprašovače vodnej pary sú umiestnené natrvalo, využívajú sa v letných mesiacoch. Pôvodne bolo namontovaných šesť hlavíc rozprašovačov s 36 tryskami vodnej pary, ktoré však boli v roku 2016 počas sviatku Porciunkula odcudzené,“ povedala Bernáth.

Tohtoročnú (2017) Porciunkulu rozprašovače prežili. Odcudzené hlavice tento rok samospráva nahradila novými a doplnili sa ďalšie tri. „Deväť hlavíc so 45 tryskami spúšťa časovač, a to medzi 9:00 a 18:00. Spríjemňujú klímu Novozámčanom a návštevníkom mesta, keď teplota vzduchu presiahne 30 stupňov Celzia. Okrem toho v tejto lokalite fungujú dve fontány,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM