Anton Hrachovský Kultúra

Blížiaci sa advent v Štúrove: K výzdobe mesta sa môžu pridať aj obyvatelia

Onedlho vstúpime do adventného obdobia. Počas neho sa aj v Štúrove postupne rozsvietia štyri adventné sviečky. Tamojšiu pešiu zónu budú môcť skrášliť a atmosférou dotvoriť aj obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Blížiaci sa advent v Štúrove: K výzdobe mesta sa môžu pridať aj obyvatelia
Zdroj: TASR

Príprava adventného venca sa v Štúrove zaháji 30. novembra 2017, jeho zdobenie bude prebiehať 1. decembra od 10:00 do 15:00. V tých istých dňoch vyzdobia aj javisko a dva živé stromčeky.

Zdobenie venca i stromčeka

Na výzdobe adventného venca na pešej zóne a tiež vianočného stromu sa budú môcť podieľať aj samotní obyvatelia Štúrova. „Ktokoľvek z Vás môže prispieť k vytvoreniu jedinečnej vianočnej výzdoby mesta. Prosíme zástupcov občianskych združení, ktoré by chceli umiestniť vlastné ozdoby na vianočnom stromčeku, na javisku alebo na adventnom venci, aby do 20. novembra kontaktovali mestský úrad, oddelenie komunálnych služieb, životného prostredia a dopravy,“ vyzýva Mestský úrad v Štúrove s tým, že pomôcť môžu ako súkromné osoby, tak aj občianske združenia.

Ľudia môžu svoje ozdoby doniesť na pešiu zónu najneskôr do 1. decembra do 15:00. „My tam budeme a pomôžeme s umiestnením a pripevnením vianočných dekorácií. Nech sa do neho zakomponuje kúsok duše každého z nás. Nech tento veniec patrí každému,“ hlási radnica.

Spoločný adventný veniec v Štúrove

V tomto roku bude postavený adventný veniec s priemerom 6 metrov a v šiestich farbách. Dostanú sa naň fialová, ružová, biela, strieborná, zelená a hnedá. Ozdoby v iných farbách budú použité na zdobenie javiska a vianočných stromčekov. Dekorácie po uplynutí vianočného obdobia radnica vráti. Koordináciu a organizáciu zdobenia bude zabezpečovať Mestský úrad Štúrovo prostredníctvom kontaktných osôb.

Kontaktné osoby:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM